Fotografija: Dario Hrebak je kazao kako je Bjelovar s razlogom izabran za predstavljanje liste Fair play koalicije/Foto: Foto: HSLS
Galerija
Dario Hrebak je kazao kako je Bjelovar s razlogom izabran za predstavljanje liste Fair play koalicije/Foto: Foto: HSLS

U Bjelovaru predstavljena Fair play lista za EU parlament: "Biramo ljudska prava ili fašizam"

"Hrvatska na ovim izborima između ostalog bira jesmo li i dalje zainteresirani za putovanje Hrvatske u Europskoj uniji ili se želimo vratiti u regionalne balkanske okvire", rekao je Dario Hrebak"Ovi izbori će biti referendum o smjeru kojim će Europa i Europska unija krenuti. Ili ćemo nastaviti putem razvoja i jačanja liberalnih vrijednosti, ljudskih prava i sloboda, ili ćemo krenuti putem radikalizacije i fašizma", poručili su s predizbornog skupa uoči EU izbora predstavnici tzv. Fair play liste liberalne koalicije koju čini 12 političkih opcija.

Bjelovar su, kako je pojasnio domaćin i predsjednik HSLS-a, Dario Hrebak, odabrali s razlogom.

Bjelovar kao primjer

- Hrvatska na ovim izborima, između ostalog, bira jesmo li i dalje zainteresirani za  putovanje Hrvatske u Europskoj uniji ili se želimo vratiti u regionalne balkanske okvire. Zato smo tiskovnu konferenciju održali u multikulturalnom Bjelovaru, ispred Doma kulture, obnovljenog novcem Europske unije. Okupljanje nas liberala poruka je zalaganja za europske vrijednosti i zajedništvo koje je donijelo najveći prosperitet Europi i Hrvatskoj od samostalnosti – poručio je Dario Hrebak.

Gabriela Bošnjak, kandidatkinja HSLS-a na nadolazećim izborima, poručila je kako drži svojom dužnošću dati doprinos društvu, u poduzetničko -  ekonomskom, ali i političkom i idejnom smislu. Pohvalila je Bjelovar kao grad s najmanjim porezima u državi, koji je transparentan, digitaliziran i zelen.

Gabriela Bošnjak kandidatkinja je HSLS-a na europskim izborima/Foto: HSLS
Gabriela Bošnjak kandidatkinja je HSLS-a na europskim izborima/Foto: HSLS

- Bjelovar najbolje predstavlja vrijednosti koje i sama zastupam. Kandidirala sam se za Europski parlament jer mi nije svejedno kako će naše društvo i gospodarstvo izgledati u budućnosti. Vrijeme je da se umjesto podjelama bavimo budućnošću. Mi liberali shvaćamo da je glavni preduvjet blagostanja države prosperitet i sloboda pojedinca – kazala je Bošnjak.

Građanska odgovornost

Valter Flego, nositelj Fair play liste i zastupnik u prošlom sazivu Europskog parlamenta, pozvao je sve građane da izlaskom na izbore stanu u obranu vrijednosti slobodne Europe.

- Imamo priliku zadržati Hrvatsku na liberalnom putu, na putu bezuvjetnog poštivanja ljudskih i građanskih prava. Upravo zbog toga, nemojte da vas za pet godina netko pita: gdje si bio 9. lipnja 2024.? Nemojte se 10. lipnja probuditi s osjećajem kajanja i grižnje savjesti. O vama, o meni, o svakom od nas pojedinačno ovisi kojim će putem Europa nastaviti dalje – poručio je Flego.

Dario Hrebak, Gabriela Bošnjak i Valter Flego/Foto: HSLS
Dario Hrebak, Gabriela Bošnjak i Valter Flego/Foto: HSLS

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!