Fotografija: Danas su krenule prijave za upis mališana u bjelovarske dječje vrtiće/Foto: Martina Čapo
Danas su krenule prijave za upis mališana u bjelovarske dječje vrtiće/Foto: Martina Čapo

U Bjelovaru krenule prijave za upis djece u dječje vrtiće: "Ograničen je broj mjesta, ovo su novi kriteriji"

Svoje mališane roditelji putem aplikacije mogu prijaviti do 30. travnja i to za sve dječje vrtiće, bilo da je riječ o gradskom ili privatnim vrtićima. Svaki dječji vrtić provodit će obradu zahtjeva i upis djeceBJEOVAR – Od danas, 17. travnja na području Bjelovara kreću prijave za upis djece u dječje vrtiće. Svoje mališane roditelji putem aplikacije mogu prijaviti do 30. travnja.

O ovoj se temi razgovaralo i na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je Zdravko Pavec, stručni savjetnik za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru, pojasnio kako ima nekoliko izmjena naspram dosadašnjih pravila kod upisa djece.

-Mijenja se članak koji se odnosi na nove kriterije kod upisa djece starosti od četiri godine pa sve do predškolske dobi. Dosad je zakonski bio naznačen samo jedan kriterij – da prednost pri upisu imaju djeca oba zaposlena roditelja. Ukoliko imamo ograničen broj mjesta, a znamo da sada imamo onda se primjenjuju dodatni kriteriji.

Mnogobrojni kriteriji

Konkretno, pored zaposlena oba roditelja, prednost će imati djeca invalida Domovinskoga rata, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca s teškoćama u razvoju i kroničnim bolestima, djeca samohranih roditelja, djeca osoba s invaliditetom, djeca koja su u udomiteljskim obiteljima, djeca koja imaju prebivalište/boravište na području dječjeg vrtića i djeca roditelja koja primaju dječji doplatak ili su korisnici zajamčene minimalne naknade, pojasnio je Pavec dodavši kako će se prioriteti, odnosno lista upisane djece slagati točno naznačenim redoslijedom.

Napomenuo je kako će se za jasličku dob primjenjivati isti kriteriji.

-Roditelji od ponedjeljka prijavljuju djecu za sve dječje vrtiće, bilo da je riječ o gradskom ili privatnim vrtićima. Svaki pojedini dječji vrtić provodit će obradu zahtjeva i upis djece. Tako da je cijeli taj proces na dječjim vrtićima, zaključio je Pavec.

Dodajmo kako je prošle godine u bjelovarske vrtiće upisano 226 djece. Bez mjesta ostalo je čak 160 mališana, uglavnom jasličke dobi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!