Fotografija: Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)
Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)

U Bjelovaru i Daruvaru sadit će se drveće koje će biti financirano iz nagradnog fonda

Bjelovar i Daruvar prijavili su se na ekološki projekt Coca-Cole, Konzuma i Udruge gradova i prošliDva grada iz Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovat će u ovogodišnjemu izdanju projekta "Od izvora do mora", i to Bjelovar u kategoriji velikih gradova i Daruvar u kategoriji srednjih gradova.

Naime, u ovogodišnjem izdanju ekološkog projekta Coca-Cole, Konzuma i Udruge gradova "Od izvora do mora" sudjelovat će čak 28 gradova. Toliko ih se u mjesec dana (od 15. veljače do 15. ožujka) prijavilo za sudjelovanje u ovome projektu.

Cilj snižavanje temperature 

Uz promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, velika je novost ovogodišnjeg izdanja sadnja drveća u urbanim sredinama, koja će biti financirana iz nagradnog fonda natječaja, a s ciljem jačanja apsorpcije ugljikova dioksida te snižavanja temperature zraka.

Tako će u kategoriji malih gradova sudjelovati Crikvenica, Ilok, Korčula, Lipik, Ludbreg, Mali Lošinj, Otočac, Ploče, Vodnjan – Dignano, Zabok i Zlatar.

U kategoriji srednjih gradova sudjelovat će Čakovec, Daruvar, Duga Resa, Ivanec, Koprivnica, Makarska, Sveta Nedelja, Vinkovci, Virovitica i Zaprešić.

U kategoriji velikih gradova ove će godine sudjelovati Bjelovar, Rijeka, Osijek, Split, Varaždin, Velika Gorica i Zadar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!