Fotografija: Predavanje će se održati u petak, 28. travnja u 19 sati na Studijskom odjelu Knjižnice/Foto: Narodna knjižnica
Galerija
Predavanje će se održati u petak, 28. travnja u 19 sati na Studijskom odjelu Knjižnice/Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

U bjelovarskoj knjižnici predavanje o mentalnom zdravlju: "Evo kako pomoći sebi i svom djetetu"

Važno je što ranije prepoznati problem i potražiti pomoć. Ponudit ćemo smjernice za olakšavanje nošenja sa stresom. Gošća je profesorica psihologije Renata Hunjadi-Brzović, kažu iz KnjižniceBJELOVAR – Iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sugrađane na predavanje pod nazivom „Roditeljstvo u zaštiti mentalnog zdravlja“ koje će se održati u petak, 28. travnja 2023. u 19 sati na Studijskom odjelu Knjižnice.

Gošća će biti profesorica psihologije Renata Hunjadi-Brzović, a predavanje će biti održano u sklopu Ciklusa predavanja o mentalnom zdravlju.

Poboljšana je svijest

Kako kažu iz Knjižnice, protekle tri godine ni za koga nisu bile lake, donijele su mnogo problema na različitim razinama ali, bar iz perspektive zaštite mentalnog zdravlja, i nešto dobro – poboljšana je svijest o potrebi njegovanja i brige o tom aspektu čovjekovog funkcioniranja.

-Trendovi povećanog broja djece i mladih sa smetnjama u području mentalnog zdravlja koji su i prije pandemije bili vidljivi, a danas su itekako prisutni, u fokus interesa stavili su zaštitu mentalnog zdravlja mladih i roditeljima i odgojno obrazovnom sustavu i široj društvenoj zajednici.

Foto: Narodna knjižnica
Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

U predavanju ćemo razjasniti neke osnovne pojmove vezane uz mentalno zdravlje kao i dio brojnih predrasuda koje se uz njega vežu. Govorit ćemo o najvažnijim rizičnim i zaštitnim čimbenicima kao i ulozi roditelja u brizi o mentalnom zdravlju djece, ali i brizi za vlastito mentalno zdravlje. Navest ćemo uobičajene razloge za odgađanje traženja pomoći i društvenu stigmu koju narušeno mentalno zdravlje nosi i zašto je važno što ranije prepoznati i potražiti pomoć. Ponudit ćemo i neke smjernice roditeljima za olakšavanje nošenja sa stresom svakodnevice i brigom o dobrobiti djece i njih samih, kažu iz Knjižnice.

Gošća profesorica psihologije

Renata Hunjadi-Brzović studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Posljednjih trinaest godina zaposlena je u Odjelu za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Radi u psihološkom savjetovalištu i na programima zaštite mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti. Kako se u radu bavi promocijom mentalnog zdravlja (pozitivno mentalno zdravlje – jačanje snaga i kompetencija) provodi i aktivnosti za podršku roditeljstvu te sudjeluje u psiho edukacijskim programima namijenjenim djeci i mladima u obrazovnom sustavu kao i pružateljima pomoći u zdravstvenom sustavu.

U profesionalnom smislu, područje interesa su joj međuljudski odnosi, upravljanje stresom i povezanost emocionalnih stanja i tjelesnog funkcioniranja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!