Fotografija: Župan Marko Marušić i načelnik Mato Tonković obišli su stanovnike Bereka/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić i načelnik Mato Tonković obišli su stanovnike Bereka/ Foto: BBŽ

U Bereku isplaćeno 467 tisuća eura za sanaciju posljedica olujnog nevremena

Moram pohvaliti Općinu Berek koja je u ovom trenutka jedina općina koja je odradila sve što je bilo potrebno kako bi u cijelosti dobila puni iznos za prijavljene štete, kaže MarušićŽeleći provjeriti kako napreduje sanacija štete prouzročene rujanskim olujnim nevremenom, župan Marko Marušić nakon Čazme posjetio je općinu Berek koja je zasad jedina u kojoj su odštete isplaćene u cijelosti i to u ukupnom iznosu od oko 467 tisuća eura, piše BBŽ.

Građani pokazuju županu i načelniku fotografije uništenih objekata/ Foto: BBŽ
Građani pokazuju županu i načelniku fotografije uništenih objekata/ Foto: BBŽ

- Nastavljamo obilaziti teren jer želimo vidjeti kakve su reakcije ljudi i koji su problemi. Moram pohvaliti Općinu Berek koja je u ovom trenutka jedina općina koja je odradila sve što je bilo potrebno kako bi u cijelosti dobila puni iznos za prijavljene štete – kazao je župan te još jednom zahvalio Vladi RH na odobrenoj pomoći od 5,5 milijuna eura dodajući da će taj iznos biti dostatan za pokrivanje ukupno prijavljene štete i da je to presedan ne samo u BBŽ, nego i u Hrvatskoj.

Povijesni događaj

Zadovoljstvo zbog brze isplate odšteta, ali još više zbog toga što su isplaćene u stopostotnom iznosu iskazao je i načelnik Bereka Mato Tonković.

- Ovo je povijesni događaj. Ja sam 30 godina načelnik i dosad smo imali dosta šteta, ali nikada te štete nisu bile nadoknađene u stopostotnom iznosu i zato hvala našoj Županiji i našoj Vladi koja je osigurala sredstva. A moram zahvaliti i komisiji koja je vrhunski odradila posao – kazao je Tonković.

Jedan od onih kojima je odšteta isplaćena je i Đuro Vadljević iz Ruškovca.

Veliki iznosi

- Podnio sam zahtjev za nadoknadu štete na građevinskom objektu na kojem je stradalo krovište i trebalo je biti kompletno zamijenjeno. Stradalo mi je i oko deset tona žita tako da sam pretrpio veliku štete – kazao je Vadljević potvrđujući da mu je isplaćena odšteta u iznosu od 13.174,32 eura.

Štete od nevremena/ Foto: BBŽ
Štete od nevremena/ Foto: BBŽ

Slično je prošao i Milan Jurišić, vlasnik poljoprivrednog gospodarstva iz Bereka.

- Imao sam štete dvjestotinjak tisuća kuna na objektima i uništeni su mi usjevi kukuruza na 45 jutara zemlje. Jako sam zadovoljan što mi je isplaćeno 27.577,59 eura, a što je stopostotni iznos prijavljene štete – kazao je Jurišić, piše BBŽ.

Šteta je sanirana/ Foto: BBŽ
Šteta je sanirana/ Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!