Fotografija: Jučer je na bjelovarskoj Gradskoj tržnici obilježen dar narcisa/Foto: BBŽ
Galerija
Jučer je na bjelovarskoj Gradskoj tržnici obilježen dar narcisa/Foto: BBŽ

U BBŽ-u godišnje 70 žena oboli od raka dojke, a bitku s tom bolešću izgubi njih 20

Humanitarnu prodaju narcisa na bjelovarskoj Gradskoj tržnici podržali su zamjenica župana Marija Jungić, v.d. ravnatelja ZJZ BBŽ Vedran Trupac i v.d. ravnateljice OB Bjelovar Sanela Grbaš-BratkovićBjelovarsko-bilogorska županija priključila se jučer obilježavanju Dana narcisa u znak podrške svim ženama koje su se suočile i bore se s karcinomom dojke te s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti, kažu u BBŽ-u.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Humanitarnu prodaju narcisa na bjelovarskoj Gradskoj tržnici u organizaciji Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruge žena oboljelih od karcinoma dojke i Kluba laringektomiranih osoba Bjelovar podržali su zamjenica župana Marija Jungić, v.d. ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vedran Trupac i v.d. ravnateljice Opće bolnice Bjelovar Sanela Grbaš-Bratković.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Sav prihod od prodaje donirat će se bjelovarskoj bolnici za kupnju reagensa za tumorske biljege za dojke - poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke obolijeva oko 2800 žena, a umire oko 700. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji godišnje obolijeva oko 70 žena, a bitku s bolešću izgubi njih oko 20.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Na te je podatke upozorio Želimir Bertić, predsjednik Lige protiv raka BBŽ istaknuvši da se u odnosu na razdoblje prije pet godina brojka umrlih žena u Hrvatskoj prepolovila, što pokazuje da nacionalni program borbe protiv te bolesti koji traje već 20 godina daje rezultate jer sve više žena postaje svjesno važnosti prevencije i odaziva se mamografskim pregledima, poručuju iz BBŽ-a.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ