Fotografija: Prošlog tjedna u lipičkoj Gradskoj upravi potpisana su nova četiri ugovora s mladim obiteljima kojima se pomaže kod stambenog zbrinjavanja/Foto: Compas
Prošlog tjedna u lipičkoj Gradskoj upravi potpisana su nova četiri ugovora s mladim obiteljima kojima se pomaže kod stambenog zbrinjavanja/Foto: Compas

U 2021. na lipičkom području mlade obitelji povukle 298 tisuća kn za stambeno zbrinjavanje

Iskorištena su sva sredstva za 2021. godini, a u Gradskoj upravi vjeruju da će i iduće godine biti zastupan isti, možda i veći broj obitelji u Programu socijalnih mjeraLIPIK - U prostoru male vijećnice lipičke Gradske uprave krajem prošlog tjedna potpisana su još četiri ugovora o dodjeli sredstava iz „Programa socijalnih mjera – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Lipika“, piše Compas.

Dva ugovora su potpisana za financijsku pomoć mladim obiteljima pri kupnji stambenog objekta, dok su druga dva potpisana za adaptaciju stambenog objekta.

Velik interes

U svrhu pomoći pri rješavanju stambenog pitanja ove godine je ugovoreno 297.900,00 kuna za pomoć mladim obiteljima. Od toga je sedam ugovora potpisano za financijsku pomoć mladim obiteljima pri kupnji stambenog objekta, dok je devet ugovora potpisano za financijsku pomoć mladim obiteljima pri adaptaciji stambenog objekta, piše Compas.

Za 2021. godinu iskorištena su sva raspoloživa sredstva za dodjelu predviđenih ugovora iz proračuna Grada Lipika, a u Gradskoj upravi vjeruju da će i iduće godine biti zastupan isti, možda i veći broj obitelji u ovom Programu.