Fotografija: 27. Terezijana je dobila 30 tisuća eura od HTZ-a/Foto: Stipe Boščić/Grad Bjelovar
Galerija
27. Terezijana je dobila 30 tisuća eura od HTZ-a/Foto: Stipe Boščić/Grad Bjelovar

TZ Bilogora-Bjelovar: „Od HTZ-a smo za četiri projekta dobili gotovo 90 tisuća eura“

Potpore su dobili projekti „Osjeti bilo života, doživi odmor života“, 27. Terezijana, „Kroz Bjelovar i Bilogoru na dva kotača“ te projekt izrade nove Internet straniceBJELOVAR – Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u sklopu odabira projekata udruženih turističkih zajednica ostvarila je ukupno 80 tisuća eura potpore od Hrvatske turističke zajednice. Taj je iznos, kako se direktorica TZ Bilgora-Bjelovar Ana Kelek pohvalila, najveći na području BBŽ-a.

Kako kaže, TZ Bilogora-Bjelovar dobila je novac za ukupno tri projekta.

Sjednica Turističkog vijeća HTZ-a

-Potporu u iznosu od 30 tisuća eura dobili smo za projekt „Osjeti bilo života, doživi odmor života“. Za 27. Terezijanu odobreno je također 30 tisuća eura dok je za projekt „Kroz Bjelovar i Bilogoru na dva kotača“ ostvareno 20 tisuća eura, kaže Kelek.

Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković
Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković

Naime, jučer je održana 26. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, na kojoj su članovi vijeća, između ostalog, usvojili Odluku o odabiru projekata regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini, a usvojene su i odluke o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica te odabiru projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu. Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

Nova Internet stranica

-U sklopu odabira projekata udruženih turističkih zajednica odobreno je preko 2,5 milijuna eura za ukupno 140 projekata. Turistička zajednica Bilogora Bjelovar prijavila je 3 projekta za koje je ostvarila potporu od 80.000,00 eura što je ujedno i najviši iznos odobrenih sredstava na području BBŽ-a (TZ Južna Bilogora 11.000,00 eura, TZ Sjeverna Moslavina 5.000,00 eura, TZ Daruvar – Papuk 0,00, TZ Čazma 0,00, TZ Garić Grad – Berek i Štefanje 0,00).

Odobreno je i 2,9 milijuna eura za 275 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu gdje je TZ Bilogora – Bjelovar prijavila projekt izrade nove Internet stranice za koji je ostvarila potporu od 9.917,00 eura, ističe Kelek.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!