Fotografija: Na Bilogori je sve više kuća za odmor/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Na Bilogori je sve više kuća za odmor/ Foto: Grad Bjelovar

TZ Bilogora-Bjelovar i tvrtka Interligo organiziraju besplatna predavanja za iznajmljivače

Odaziv je zbilja dobar, a javljaju nam se iznajmljivači i s područja drugih turističkih zajednica, međutim mjesta još uvijek ima, kaže Ana KelekTuristička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. organizira besplatnu dvodnevnu edukaciju za male iznajmljivače. Prema riječima Ane Kelek, direktorice TZ Bilogora-Bjelova, na ideju se došlo zbog sve većeg broja privatnih iznajmljivača na području djelovanja ove turističke zajednice.

- U prošloj godini registrirano je 150 novih kreveta na našem području. Također, prošlogodišnji javni poziv odlično je prošao, a ista situacija je i s ovogodišnjem natječajem. Ponovno imamo jako puno prijava, među kojima je dosta i "starih iznajmljivača". Nadalje, 2020. godine promijenio se zakon, kao i pravilnici, a brojni iznajmljivači još uvijek imaju određenih nedoumica, poručila je Kelek te nastavila.

Tumačenje noviteta

- Ova predavanja za cilj upravo imaju pojednostavljenje tih noviteta. Odaziv je zbilja dobar, a javljaju nam se iznajmljivači i s područja drugih turističkih zajednica. Naime, većini njih iznajmljivanje je dodatna djelatnost, stoga i ne čudi da imaju dosta pitanja, kazala je Ana Kelek.

Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković
Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković

Inače, predavanja će se održati u četvrtak i petak, 6. i 7. travnja, u velikoj gradskoj vijećnici od 16 sati. Teme su "Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2023." i "Vođenje apartmana i kuća za odmor za početnike & šalabahter za iznajmljivače".

- Predavanja će držati Meri Čizmić Kraljević, glavna urednica časopisa „Apartman Plus“, inače ovlašteni edukator tvrtke Interligo, koja je do sada održala preko 300 edukacija širom Hrvatske te Anamarija Cicarelli, vlasnika tvrtke Interligo d.o.o., a ujedno i autorica pet specijaliziranih knjiga o upravljanju obiteljskim smještajem, istaknula je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar.

Odgovori na brojna pitanja

Za kraj je dodala i to da mjesta još uvijek ima te da su dobrodošli svi koji se bave turizmom, kao i oni koji to tek planiraju.

- Predavačice su najavile da će vrlo rado rastumačiti i ostale nedoumice, koje nisu nužno vezane za temu predavanja, zaključila je Ana Kelek. 

Plakat/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar
Plakat/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!