Fotografija: Kuća za odmor Chambar s bazenom ogledni je primjer u kojem bi turističkom smjeru i ostali trebali ići/Foto: Martina Čapo
Galerija
Kuća za odmor Chambar s bazenom ogledni je primjer u kojem bi turističkom smjeru i ostali trebali ići/Foto: Martina Čapo

TZ Bilogora-Bjelovar dodjeljuje 700 tisuća kuna za sve koji se žele baviti turizmom

"Najniži iznos potpore iznosi 25 tisuća, a najviši 70 tisuća kuna. Mislili smo i na poduzetnike početnike jer će čak četiri najbolja projekta dobiti bespovratno po 25 tisuća kuna", kaže KelekBJELOVAR - Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar počela je novu godinu s dobrim vijestima za sve koji se namjeravaju baviti turizmom, raspisavši javni poziv za bespovratne potpore. Nadalje, raspisan je i natječaj za potpore lokalnim događanjima na području koje TZ pokriva svojim djelovanjem, odnosno za grad Bjelovar i općine Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Velika Pisanica, Šandrovac, Veliki Grđevac i Nova Rača. 

Novac za potpore osiguran je u suradnji TZ-a, Grada Bjelovara te devet okolnih općina/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar
Novac za potpore osiguran je u suradnji TZ-a, Grada Bjelovara te devet okolnih općina/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar

- Pripreme za raspisivanje javnog poziva o dodjeli bespovratnih potpora TZ-a Bilogora-Bjelovar u turizmu za 2022. godinu, počele su organizacijom predavanja „Od ideje do prvog gosta“ koje se održalo u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar. Za njega se tražilo mjesto više, što samo opravdava njegovo raspisivanje, a ujedno i dokazuje da postoji interes za bavljenje turizmom. Ukupno je osigurano 700 tisuća kuna. Najniži iznos potpore iznosi 25 tisuća, a najviši 70 tisuća kuna. Također, mislili smo i na poduzetnike početnike koji se žele baviti turizmom jer će čak četiri najbolja projekta dobiti bespovratno po 25 tisuća kuna, poručila je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek te dodala da novac osiguran u suradnji s Gradom Bjelovarom te svih devet okolnih općina na kojima TZ djeluje. 

Potpore za manifestacije

Podsjetimo, ovaj natječaj najavljen je krajem godine u Starčevljanima, u Kući za odmor Chambar, o čemu više možete pročitati OVDJE. Nadalje, drugi javni poziv namijenjen je udrugama, ustanovama ili organizacijama. 

Na natječaj se mogu prijaviti svi koji se bave turizmom/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar
Na natječaj se mogu prijaviti svi koji se bave turizmom/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar

- Riječ je potporama za lokalna događanja u 2022. godini, odnosno namijenjen je svima koji organiziraju manifestacije i programe važne za turizam i širu zajednicu. Ukupan budžet iznosi 50 tisuća kuna, a najviši iznos po prijavljenom projektu iznosi pet tisuća kuna. Ovaj Javni poziv važan je i za sve one udruge koje planiraju sudjelovati u Terezijani ili nekom od programa koji se odvijaju u sklopu nje, zaključila je Kelek. 

Potpore za lokalna događanja vrijedne su 50 tisuća kuna/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar
Potpore za lokalna događanja vrijedne su 50 tisuća kuna/ Foto: TZ Bilogora-Bjelovar

Oba javna poziva otvorena su do 28. veljače, a više detalja možete saznati OVDJE.