Fotografija: Kronospan i Šumarija Bjelovar ove subote zajedno sade sadnice hrasta/ Foto: Hrvatske šume
Galerija
Kronospan i Šumarija Bjelovar ove subote zajedno sade sadnice hrasta/ Foto: Hrvatske šume

Tvrtka Kronospan Cro iz Bjelovara i Hrvatske šume danas sade hrast lužnjak kod Predavca

Dio sadnica posadit će radnici tvrke Kronospan CRO u svoje slobodno vrijeme, a ostatak sadnica posadit će radnici Šumarije Bjelovar. Okupljanje je planirano oko 9 sati na lokaciji sadnje - Žabljački lugBJELOVAR – U tijeku je još jedna sadnja stabala na širem bjelovarskom području, a u koju su uključene Hrvatske šume. Naime, o sličnoj smo akciji već pisali prije nekoliko dana. Tada je riječ bila o sadnji stabala Hrvatskih šuma i bjelovarskih Lionsica. O toj humanitarnoj sadnji više možete pročitati OVDJE.

Ovoga puta opet je riječ o sadnji, no sada su uz Hrvatske šume, sudionici djelatnici tvrtke Kronospan Cro.

Milijun stabala

Name, Hrvatske šume prihvatile su inicijativu tvrtke Kronospan Cro iz Bjelovara da kroz svoj projekt GROW kojim Kronospan korporacija želi svake godine s partnerima posaditi milijun stabala u svijetu, dio stabala bude posađen i na području djelovanja Hrvatskih šuma podružnice Bjelovar.

Klijanac /Foto: Hrvatske šume
Klijanac /Foto: Hrvatske šume

Projektom GROW u Hrvatskoj ovog proljeća  Kronospan Cro d.o.o. iz Bjelovara  donirat će 20.000 sadnica hrasta lužnjaka Hrvatskim šumama, Upravi šuma Podružnici Bjelovar, koje će biti posađene na šumskom zemljištu u Gospodarskoj jedinici Bolčansko-Žabljački lug, u odsjeku 37 f, kojim gospodari Šumarija Bjelovar, na površini gdje je došlo do potpunog sušenja kulture obične smreke.

Sadnja u blizini Predavca

Dio sadnica posadit će radnici tvrke Kronospan CRO d.o.o. u svoje slobodno vrijeme pod stručnim nadzorom revirnika i poslovođa Šumarije Bjelovar. Ostatak sadnica posadit će radnici Hrvatskih šuma, UŠP Bjelovar, Šumarije Bjelovar.

Lokacija sadnje/Foto: Šumarija Bjelovar
Lokacija sadnje/Foto: Šumarija Bjelovar

Akcija sadnje održat će se danas, 19. ožujka 2022. godine. Lokacija sadnje je Žabljački lug, područje Šumarije Bjelovar, Gospodarska jedinica Bolčansko-Žabljački lug (u blizini naselja Predavac).

Okupljanje je oko 9 sati na lokaciji sadnje. Predložena suradnja uklapa se u aktivnosti koje Hrvatske šume d. o. o. provode s ciljem promocije šumarstva, bolje komunikacije s javnošću i lokalnom zajednicom kao temelja za nove mogućnosti i napredak na tom polju.