Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)

Tužio trgovački centar jer je htio kupiti Coca-Colu na akciji, a oni mu naplatili redovnu cijenu

Kupac ih je prijavio, a sutkinja je ovih dana donijela presudu po kojoj je trgovački centar kažnjen s 5000 kuna, a direkor s 1000 kunaTrgovački lanac i direktor nabave proglašeni su krivima i kažnjeni jer kupcu nisu zaračunali nikakav popust na proizvod premda su ga naveli u reklamnom letku, piše Danica.hr.

Prema presudi, kupac ih je prijavio nakon što je potkraj prosinca lani u Kauflandu u Zagrebu kupio Coca-Colu na akciji pa nakon kupnje shvatio da su mu naplatili redovnu cijenu.

Nije dobio popust

“Koristili su se nepoštenom zavaravajućom poslovnom praksom na način da su na reklamnom materijalu (letku) Kauflanda istaknuli popust do 30% na sva bezalkoholna i energetska pića, a prilikom kupovine proizvoda Coca-Cola 2×2 l. ustanovljeno da podnositelj prijave, kao potrošač, nije dobio nikakav popust.

Proizvod je platio po redovnoj cijeni od 26,99 kuna. Dakle, Kaufland kao pravna osoba i direktor kao odgovorna osoba koristili su se nepoštenom praksom”, navela je sutkinja u presudi.

"To je bila tehnička greška"

U Kauflandu su se pak branili kako se tu “radilo o tehničkoj ili informatičkoj pogrešci u računalnom sustavu u ranim jutarnjim satima dana 27. prosinca čiji uzrok do danas nije utvrđen. No, pogreška je brzo uklonjena, pa svi takvi proizvodi nakon 11 sati toga dana imali su uredno iskazan popust, kažu.

Sutkinja je Kaufland kaznila s 5000 kuna, a direktora kao odgovornu osobu s 1000 kuna. Moraju platiti i po 100 kuna prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti, piše Danica.hr.