Fotografija: U Daruvar je stiglo devet turističkih agenataFoto: Katarina Pranjić
Galerija
U Daruvar je stiglo devet turističkih agenataFoto: Katarina Pranjić

Turistički agenti iz SAD-a i Kanade posjetili Daruvar: "Pokazali smo im sva naša bogatstva"

Saznali su sve o Daruvaru, njegovoj povijesti i tradiciji. Posjetili su i Zavičajni muzej i fotografirali se uz našeg Ginka, kaže direktoricaDARUVAR - Ovoga tjedna, odnosno 14. i 15. svibnja Daruvar su posjetili turistički agenti iz dalekog SAD-a i Kanade.

Naime, kako nam kažu iz TZ Daruvar - Papuk, u Daruvaru je boravilo šest turističkih agenata iz SAD-a i tri turistička agenta iz Kanade koji sudjeluju u studijskom putovanju koje je organizirala Europska asocijacija povijesnih termalnih gradova (EHTTA) čiji je član od 2011. godine i Grad Daruvar.

Daruvarske toplice/Foto: Katarina Pranjić
Daruvarske toplice/Foto: Katarina Pranjić
Foto: Katarina Pranjić
Foto: Katarina Pranjić

- Ovogodišnji FAM TRIP (Familiarization trip) traje od 12. do 20. svibnja, u sklopu kojeg će se turistički agenti upoznati s lječilišnom ponudom gradova koji su članovi EHTTA-e iz Hrvatske i iz Italije.

U Hrvatskoj, osim Daruvara, imali su prilike i upoznati se s turističkom ponudom Lipika i Varaždinskih toplica jer su i oni članovi Asocijacije od 2021. godine, kaže nam Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar - Papuk.

Upoznali se s turističkom ponudom grada

Tijekom boravka u Daruvaru, kaže Plažanin Vuković, gosti su se upoznali s programima i kompletnom ponudom Daruvarskih toplica, gastro ponudom destinacije i projektom 6-i elementi te su posjetili Pivovaru Daruvar, upoznali se s proizvodnjom i ponudom piva i sireva Biogal sirane koji se izvrsno slažu s craft linijom 5th Element.

Ginko biloba/Foto: Katarina Pranjić
Ginko biloba/Foto: Katarina Pranjić
Julijev park/Foto: Katarina Pranjić
Julijev park/Foto: Katarina Pranjić

- U obilasku grada u pratnji vodiča saznali su detaljnije o samome gradu, njegovoj povijesti i tradiciji, posjetili su Zavičajni muzej Daruvar i fotografirali se uz našeg Ginka, ističe direktorica.

Dodajmo, cilj ove aktivnosti je upoznavanje lječilišnih destinacija, njihovih programa, bilo zdravstvenih, sportskih i wellness programa, kako bi iste mogli u budućnosti ukomponirati u postojeće programe koje rade za tržište Hrvatske.

Pivovara Daruvar/Foto: Katarina Pranjić
Pivovara Daruvar/Foto: Katarina Pranjić
Zavičajni muzej/Foto: Katarina Pranjić
Zavičajni muzej/Foto: Katarina Pranjić

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!