Fotografija: Trojici pijanih navijača NK Varteksa zabranjen ulaz na bjelovarski stadion/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Trojici pijanih navijača NK Varteksa zabranjen ulaz na bjelovarski stadion/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Trojici pijanih White Stonesa zabranjen ulaz na utakmicu NK Bjelovara i NK Varteksa

U pokušaju ulaska na stadion zatečeni su vidno alkoholizirani 15-godišnjak, 17-godišnjak i 37-godišnjak. Privedeni su prostorije policije, iz kojih su pušteni nakon završetka utakmice, kažu iz policijeNepuštanje pijanih navijača na stadione česta je pojava na prvoligaškim terenima, posebice kada igraju klubovi s vrha ljestvice, koje bodri veliki broj ljudi. 

Takve situacije vrlo su rijetke u Bjelovaru, međutim upravo se to dogodilo ove subote na Logoru, na kojemu je domaći NK Bjelovar ugostio varaždinski Varteks. Kako je izvijestila bjelovarska policija, uoči početka nogometne utakmice oko 15 sati u pokušaju ulaska na stadiona u vidno alkoholiziranom stanju zatečeni su 15-godišnjak, 17-godišnjak i 37-godišnjak kojima je zapriječen ulazak.

Svi preko 1 promil

- Oni su privedeni u službene prostorije policije gdje je alkotestiranjem 15-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,11 g/kg, kod 17-godišnjaka koncentracija od 1,58 g/kg te kod 37-godišnjaka 1,04 g/kg. Temeljem članka 25. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima sva trojica su zadržani u prostorijama policije do završetka športskog natjecanja, poručili su iz policije.

Nisu pravili nered

Kako kažu, zbog pokušaja ulaska na prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg te počinjenog prekršaja iz navedenog Zakona, protiv sve trojice slijedi optužni prijedlog.

Podsjetimo, konačan rezultat glasio je 4:1 za domaće, koji su ovom pobjedom zadržali priključak za vodećim trojcem. Kako neslužbeno doznajemo, privedeni navijači pripadnici su skupine White Stones, grupe koja vjerno bodri bivšeg prvoligaša. Isti izvor navodi da Varaždinci nisu pravili nerede, ali su bili vidno pijani te su zaštitari pozvali policiju.