Fotografija: Radove na aglomeraciji u Pakracu i Lipiku izvodi slovenska tvrtka iz Kranja/Foto: Pakrački list
Radove na aglomeraciji u Pakracu i Lipiku izvodi slovenska tvrtka iz Kranja/Foto: Pakrački list

Trećina radova na novom vodovodu i kanalizaciji u Pakracu i Lipiku završena

Slovenska tvrka "Gorenjska gradbena družba" izvijestila je da je do 31. listopada za obavljene poslove ispostavila faktura u vrijedosti od 30 posto od ugovorenih 183,4 milijuna kunSlovenska tvrka "Gorenjska gradbena družba" iz Kranja izvijestila je da je do 31. listopada odradila 31 posto predviđenih radova na vodovodu i kanalizaciji i za to ispostavila faktura u vrijedosti od 30 posto od ugovorenih 183,4 milijuna kuna. Slovenska tvrtka započela je radove na projektu aglomeracije 1. lipnja, a kada on bude završen, Pakrac i Lipik imat će suvremenu vodokomunalnu infrastrukturu. 

Od predviđene rekonstrukcije ili dogradnje oko 56 kilometara kanalizacijskog sustava do posljednjeg dana listopada je odrađeno 23 posto, a od predviđene rekonstrukcije ili dogradnje oko 36 kilometara vodovodnog sustava odrađeno je 43 posto.

Radovi bi, prema ugovoru, trebali završiti do kraja lipnja 2022. godine, a slovenska je tvrtka nešto ranije najavila da će radove u Pakracu, istočno od Pakre, vjerojatno završiti do ljeta iduće godine, a glavninu ostalih radova uključujući i osam prigradskih naselja  do kraja 2021.