Fotografija: Šator se nalazio na Trgu hrvatskih branitelja/Foto: JVP Garešnica
Galerija
Šator se nalazio na Trgu hrvatskih branitelja/Foto: JVP Garešnica

GRINCH IZ GAREŠNICE Tko je tijekom adventa namjerno izrezao šator garešničkih vatrogasaca?!

Malo dalje od uništenog šatora razbijen je izlog kafića. Jednoj lutki otkinuta je glava, a nestale su i uništene kuglice s bora. Neslužbeno doznajemo kako postoje svjedoci koji su vidjeli tko je počinitelj pojedinih nedjelaGarešnički vatrogasci pojadali su se kako im je netko namjerno uništio šator zamolivši ujedno građane da im pomognu u pronalasku počinitelja ovog apsurdnog čina.

Kako su objavili, šator koji je u vlasništvu Vatrogasne zajednice Grada Garešnica posudili su Turističkoj zajednici za potrebe adventa i dočeka dječje Nove godine.

Više oštećenja

- Nažalost, netko ga je razrezao i uništio stranice. Što reći na to? Kako očekivati bolju budučnost ako i sami uništimo nešto čim se pruži prilika. Naravno, policija je obavještena, ali hvala svakome tko pruži bilo kakvu informaciju, poručili su garešnički vatrogasci.

Foto: JVP Garešnica
Foto: JVP Garešnica

Razgovarali smo s Tomislavom Kunješićem, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Garešice i upitali ga kada su primjetili oštećenja te znaju li tko bi mogao biti počinitelj.

- Još prije dočeka dječje Nove godine primjetili smo jednu manju rupu na šatoru nakon čega su iz Turističke zajednice pozvali policijiu. Kasnije su se pojavile još tri veće rupe. Sve je uredno prijavljeno policiji. Inače, šator je postavljen na Trgu hrvatskih branitelja gdje je i bio advent. I sami smo, kao vatrogasvi bili domaćini 4. adventa.

Razbijen izlog

Šator nam je bio zaštita za kuhanje vina, čaja, kobasica, mjesto gdje se možđemo skloniti u slučaju lošeg vremena. Šteta nije ogromna i nije stvar novca. Ne znam koliko nas te stranice mogu koštati, no, nije lijepo znati da su oko nas ljudi koji uništavaju tuđu imovinu, ističe Kunješić. 

Šator se nalazio na Trgu hrvatskih branitelja/Foto: JVP Garešnica
Šator se nalazio na Trgu hrvatskih branitelja/Foto: JVP Garešnica

Otkrio nam je kako je malo dalje od uništenog šatora razbijen i jedan izlog kafića. No, to nije sve...

Neslužbeno doznajmo kako je štete na garešničkom adventu bilo još. Jednoj lutki otkinuta je glava, nestale su i uništene kuglice s bora, a navodno postoje i svjedoci koji su vidjeli starije maloljetnike i mlađe punoljetnike u nedjelima. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!