Fotografija: Učenici su rado poslužili župana i njegove suradnike/Foto: BBŽ
Galerija
Učenici su rado poslužili župana i njegove suradnike/Foto: BBŽ

Traže se najbolji učenici u posluživanju, kuharstvu i slastičarstvu: "Kavom razveselili i župana"

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar već treću godinu domaćin je državnog natjecanja WorldSkills iz sektora Turizama i ugostiteljstvaŽupan Marko Marušić posjetio je danas Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar u kojoj se već treću godinu za redom održava državno natjecanje WorldSkills iz sektora Turizama i ugostiteljstva.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Na natjecanju u tri discipline ove je godine u Bjelovaru nastupilo 28 učenika sa svojim mentorima iz 12 škola s područja Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke županije i grada Zagreba.

Tri discipline

Ravnatelj TUPŠ-a Dalibor Vukalović pojasnio je kako ih već treću godinu zaredom Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih bira kao domaćina izvršnog natjecanja za WorldSkills u Sektoru turizma i ugostiteljstva.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Ove godine smo domaćini u tri discipline: Ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo. Traže se oni koji su najbolji i koji će se plasirati na državnu završnicu koja će se održati u svibnju u Zagrebu, kazao je Vukalović.

Župan Marko Marušić poželio je svim učenicima puno uspjeha na natjecanju.

- Ovakva natjecanja i uspjesi učenika pokazuju kvalitetan rad naših škola, zaključio je Marušić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TIkToku!