Fotografija: Slavonac postao vlasnik najskupljeg Fendta u Gudovcu/Foto: Martina Čapo
Galerija
Slavonac postao vlasnik najskupljeg Fendta u Gudovcu/Foto: Martina Čapo

TRAKTOR IZ SNOVA Slavonac kupio najskuplji Fendt u Gudovcu: "U njemu je bila i Jelena Rozga"

Izloženi Fendt čiji vlasnik će uskoro biti poljoprivrednik iz Osječko - baranjske županije nema kvačilo, a njime se može upravljati pomoću joysticka – kao u igriciBJELOVAR – Gotovo da i nema poljoprivrednika koji je došao na gudovački sajam, a koji nije zastao pored Fendtovih traktora. Mnogi će priznati da je san svakog pravog poljoprivrednika imati upravo Fendt na dvorištu. A kako ekipa s izlagačkog prostora kaže: „Oni su tu da ostvare svaki san svojih klijenata koji im se uvijek iznova vraćaju. Jednom Fendt – uvijek Fendt“.

Fendt ima 420 KS i njime se upravlja pomoću joysticka - kao u igrici/Foto: Martina Čapo
Fendt ima 420 KS i njime se upravlja pomoću joysticka - kao u igrici/Foto: Martina Čapo
Ispred najmodernijeg traktora na sajmu neprestano je bila gužva/Foto: Martina Čapo
Ispred najmodernijeg traktora na sajmu neprestano je bila gužva/Foto: Martina Čapo

Toga se vjerojatno drži i poljoprivrednik iz Osječko – baranjske županije koji će uskoro biti vlasnik najskupljeg traktora izloženog na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu.

Najbolji pogon na tržištu

-Još moramo riješiti neke formalnosti, ali da, ovaj traktor marke Fendt koji vidite ispred sebe i koji je najskuplji traktor na sajmu ima svojeg vlasnika, potvrdio nam je Emil Vranješ iz Inter Agrar Mehanizacije. Ono što je dodatno naglasio i što bi volio da ljudi znaju jest da nije najvažnija informacija da je riječ o najskupljem traktoru, već što sve nudi i omogućava zahvaljujući opremi i najmodernijim karakteristikama.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

-Najskuplji je zato što je Fendt i zato što ima najbolji pogon na tržištu. To je traktor od 420 KS koji ima 9-litarski MAN-ov motor i jedinstveni mjenjač Fendt koji je posebno dizajniran za ovu seriju. Znači, nema kvačila čime su otklonjene mogućnosti da se pokvari, pojašnjava nam Ivica Bučanović kojeg smo upitali je li Fendt onda zahtjevnije voziti.

-Vrlo ga je jednostavno voziti. Njime možete upravljati pomoću joystick-a i samo dodajući gas. Kao u igrici, našalio se Bučanović dodavši kako je riječ o mjenjaču koji je davnih godina izumljen, no godinama se razvijao i usavršavao.

Edukacija kupaca, servisera, trgovaca

-Fendt ruši rekord s 20 tisuća primjeraka takvih mjenjača u 2022. godini, pojašnjava Emil Vranješ i dodaje kako za sve svoje kupce koji se odlučuju na kupovinu ovakvih modernih traktora osiguravaju edukacije.

Osim kupaca, educiraju i servisere i trgovce.

Unutrašnjost traktora/Foto: Martina Čapo
Unutrašnjost traktora/Foto: Martina Čapo

-Nije prodaja kraj našeg posla, već je to tek početak suradnje s mnogim akterima. Mi se zajedno brinemo o traktoru našeg klijenta, mobitel nas upozorava ako primjerice, treba nešto zamijeniti i slično, ističe Vranješ koji nam potvrđuje kako se mlada generacija poljoprivrednika najlakše snalazi s ovako modernom tehnologijom.

Jedna od karakteristika vrijedna pažnje ovog najnaprednijeg traktora na tržištu svakako je i hidraulika koja se u potpunosti prati preko računala.

Nema proklizavanja

-U sistem je integrirana prednja vuča. Dakle, nema više razmišljanja hoćemo li ju uključiti ili ne. Nema više proklizavanja, a visok razmak od tla do mosta traktora je iznimno visok što znači da Fendt neće tako lako ostati negdje u blatu, naglašava Bučanović i otkriva kako je to važno i kupcima u zaleđu Dalmacije ili u Istri gdje je iznimno neravno, brdovito tlo.

Na kraju, upitali smo naše sugovornike cijenu ovog limenog ljubimca kojeg su poljoprivrednici na sajmu s uzdasima promatrali, a u kojeg je, potvrđuju nam Vranješ, Bučanović i Damjanov, sjela i Jelena Rozga prilikom otvorenja jednog od salona.

-Cijena zavisi o puno faktora, količini opreme i slično. Recimo da je kupac izdvojio oko 400 tisuća eura, kratko su odgovorili naši sugovornici ne želeći precizirati je li riječ o iznosu s PDV-om ili bez njega.

Neslužbeno smo doznali kako je riječ o iznosu od 450 tisuća eura i to bez PDV-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!