Fotografija: I ovo ljeto uživajte u bogatom programu daruvarske knjižnice/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
I ovo ljeto uživajte u bogatom programu daruvarske knjižnice/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Tijekom ljeta u daruvarskoj knjižnici posudite e-knjigu, igrajte PlayStation, dođite na radionice...

Primijetili smo da tijekom ljetnih mjeseci interes za korištenjem knjižnice raste. Trudimo se svake godine biti aktualni i konstantno nabavljamo novitete koji se vrte po medijima, kaže Romana HorvatPučka knjižnica i čitaonica Daruvar i ove godine poziva sve svoje članove, ali i koji to nisu, da ljeto provedu u knjižnici. Naravno, riječ je programu "Budi IN - budi u KNJIŽNICI", koji se provodi već petnaestak godina, a što su sve organizatori pripremili za ovo ljeto otkrila je ravnateljica Romana Horvat.

- Primijetili smo da tijekom ljetnih mjeseci interes za korištenjem knjižnice raste, i to ne samo kod djece, koja su na školskim praznicima, već i kod odrasle populacije. Trudimo se svake godine biti aktualni i konstantno nabavljamo novitete koji se vrte po medijima, pojašnjava Horvat te ističe nove usluge koje je knjižnica uvela.

E-knjige

- Riječ je o posudbi e-knjiga koju nudimo već gotovo mjesec dana. Da bi posudili e-knjigu čitatelj treba biti član knjižnice, jer samo njima možemo izdati pin koji je potreban za čitanje digitalne knjige, istaknula je Romana Horvat.

Nadalje, tijekom cijelog ljeta održavat će se i radionice za djecu na hrvatskom i češkom jeziku.

- Nadalje, studenti i turisti u našu knjižnicu mogu se učlaniti za svega 20 kuna i dobiti takozvanu turističku iskaznicu, kojom mogu koristi sve sadržaje. Također, sve nove tehnike koje odnedavno imamo, poput PlayStationa, Nintenda i ostalih društvenih igara, djeca mogu potpuno besplatno koristiti, poručila je ravnateljica daruvarske knjižnice.

Budi IN budi u knjižnici/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Budi IN budi u knjižnici/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Horvat dodaje i to da je zanimljiv sadržaj pripremljen i za najmlađe čitače.

Čitateljski izazov

- Riječ je o čitateljskom izazovu. Naime, dijete prilikom učlanjenja dobiva karticu s devet izazova te desetim kao bonusom. Zadatak im je pročitati određene naslove, a kada skupe svih deset naslova, ulaze u bubanje za izvlačenje pobjednika, koje će se održati 31. kolovoza, poručila je Horvat.

Recimo da je cijeli sadržaj u sklopu "Budi IN - budi u KNJIŽNICI" besplatan za sve članove, a čak ima i programa koji su besplatni za svu djecu i ostale građane. 

Svi su dobrodošli

- Dođe li dijete u svoje slobodno vrijeme u knjižnicu igrati društvene igre ili koristi PS 4 i Nintendo, sigurno ga nećemo odbiti. Naše radno vrijeme je svima poznato i svi su dobrodošli, zaključila je ravnateljica Pučke knjižnici i čitaonice Romana Horvat.

Pored svih navedenih zbivanja, u knjižnici su pripremljeni i brojni drugi sadržaji poput prikazivanja animiranog filma svake srijede ili poklon bonova za odrasle koji će se nalaziti u novim knjigama. Detaljan raspored svih događanja možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.