Fotografija: Dječak je nakon nesreće najprije zbrinut u bjelovarskoj bolnici, a potom je prebačen u Klaićevu u Zagreb/Foto: Bruno Konjevic/ pool/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Dječak je nakon nesreće najprije zbrinut u bjelovarskoj bolnici, a potom je prebačen u Klaićevu u Zagreb/Foto: Bruno Konjevic/ pool/CROPIX (Ilustracija)

Teško ozlijeđen dječak (5) dobro se oporavlja u Klaićevoj: "Pri svijesti je i samostalno diše"

"Iza djeteta su dvije operacije: glave i natkoljenične kosti, a ima i manje ozljede grudnog koša i trbušnih organa", kazao je ravnatelj Klaićeve Goran Roić potvrdivši kako oporavak malenog pacijenta ide u dobrom smjeruZAGREB - Bjelovarski kraj još uvijek je u šoku nakon prometne nesreće koja se dogodila prije dva dana u Narti nedaleko Bjelovara. Podsjetimo, u stravičnj prometnoj nesreći koju je prouzrokovao pijani vozač, smrtno je stradala Đurđica Posavac koja je u automobilu vozila svojeg 5-godišnjeg unuka. Dječak je s  teškim tjelesnim ozljedama zaprimljen u Opću bolnicu Bjelovar, a čim je stabiliziran, prebačen je u Kliniku za dječje bolesti Zagreb. 

O njegovom trneutačnom stanju razgovarali smo s doktorom Goranom Roićem, ravnateljem Klaićeve.

Operativni zahvati

- Dijete je i dalje u Jedinici intenzivne njege, ali stabilnih parametara. On spontano diše, operativno je zbrinuta rana na glavi i napravljena je operativna repozicija prijeloma natkoljenične kosti s imobilizacijom. Dijete ima i manje ozljede grudnog koša i trbušnih organa, međutim, ništa što bi iziskivalo operativni zahvat ili neku drugu terapiju izuzev laboratorijskog i kliničkog praćenja u Jedinici intenzivne njege, kazao je doktor Goran Roić potvrdivši kako je maleni pacijent budan i pri svijesti.

- Budući da njegovo liječenje ide u dobrom smjeru, ukoliko bude sve po planu, dječak bi kroz nekoliko dana trebao biti prebačen na odjel. Na intenzivnom odjelu je nešto duže zbog dobi, kao i zbog predostrožnosti, zaključio je ravnatelj Roić.

Opasnost od ponavljanja djela

Dodajmo, danas prijepodne je Županijski sud u Bjelovaru odredio istražni zatvor za Hrvoja O. (31), koji je u četvrtak u Narti izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula medicinska sestra Đurđica Posavac. 

- Državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage. Sada slijedi prikupljanje dokaza, a mladić je već u zatvoru. Istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Obranu nije iznosio, odnosno branio se šutnjom, potvrdila nam je glasnogovornica Županijskog suda u Bjelovaru Dajana Barberić-Valentić.