Fotografija: Pakračka učenica 6. razreda Tena Badrov pobijedila je s pjesmom "Moja domovina"/Foto: Pakrački list
Galerija
Pakračka učenica 6. razreda Tena Badrov pobijedila je s pjesmom "Moja domovina"/Foto: Pakrački list

Tena Badrov iz Pakraca pobjednica 3. Dječjeg festivala domoljubne pjesme

U Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman nastupilo je 11 učenika iz Valpova, Kutjeva, Požege, Nove Gradiške, Lipika i Pakraca čime je započelo obilježavanje početka Domovinskog rata u PakracuNa 3. Dječjem festivalu domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ koji je sinoć održan u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman nastupilo je 11 učenika iz Valpova, Kutjeva, Požege, Nove Gradiške, Lipika i Pakraca čime je započelo ovogodišnje obilježavanje početka Domovinskog rata u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Osnovne glazbene škole Pakrac i Grada Pakraca, piše Pakrački list.

Najbolja interpretacija

Nakon izvedenih pjesama stručnom žiriju u sastavu Tee Silađi, učiteljice teoretskih predmeta i zbora te korepetitorice u OGŠ Pakrac, Mariji Martinelli, stručnoj suradnici za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu te Marti Filipović, studentici Muzičke akademije u Osijeku najviše se svidjela interpretacija pakračke učenice 6. razreda Tene Badrov s pjesmom „Moja domovina“, drugi je bio Borna Bešlić, učenik 4. razreda iz Valpova s pjesmom „Moj Vukovar“ dok je treće mjesto osvojila Ela Stjepanović, učenica 8. razreda pakračke škole s pjesmom „Tamo gdje sam rođen“.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Osim nagrađenih, u natjecateljskom djelu programa još su nastupili i duet Lana Blažević i Stjepan Kiš, učenici 6. razreda iz Pakraca, Vedran Božičković, učenik 6. razreda iz Požege, Ana Adžijević, učenica 6. razreda iz  Lipika, Laura Štivin, učenica 5. razreda iz Nove Gradiške, Zdravko Kocur, učenik 5. razreda iz Lipika, Andrea Sommer, učenica 8. razreda iz Pakraca i Tin Antunović, učenik 8. razreda iz Kutjeva. Kao i prethodne dvije godine održavanja festivala domoljubnim skladbama posjetitelje je počastila i gošća Nika Pastuović, mlada pjevačica iz Zagreba.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

U ime organizatora posjetitelje je pozdravila Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, rekavši kako je veliko zadovoljstvo što su se na festival odazvali i učenici iz drugih gradova njegujući tako hrvatsku kulturu i baštinu.

"Ne zaboravite svoje"

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević pozdravljajući goste, djecu i roditelje istaknula je kako obilježavanje obljetnice početka Domovinskog rata nije slavlje, već prisjećanje događanja na hrvatske najteže godine, posebno kada danas svjedočimo ratnim događanjima u Ukrajini i gajimo veliko suosjećanje i solidarnost za ukrajinski narod.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- Djeco, jedan je dom i jedna domovina. Roditelji vas odgajaju u tom smjeru i nemojte zaboraviti što se i na našem području događalo prije 31 godinu jer kad zaboravimo i ne volimo svoje, tada nismo ljudi koji poštuju tuđe - poručila je gradonačelnica.

Program obilježavanja 31. godišnjice početka Domovinskog rata nastavlja se u ponedjeljak 28. veljače također u kino dvorani Hrvatskog doma u 18 sati premijernom izvedbom dječje pjesme „Pakrac - taj mali grad“ i premijerne projekcije kratkog dokumentarnog filma „Alfa 1991.“ u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik, piše Pakrački list.