Fotografija: Tanja Herceg, daruvarska vijećnica s liste Nezavisne liste Damira Bajsa/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Tanja Herceg, daruvarska vijećnica s liste Nezavisne liste Damira Bajsa/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Tanja Herceg: "Pozivam građane na konzultacije uoči nadolazeće sjednice Gradskog vijeća"

Vijećnici će imati priliku slušati mišljenja, ideje i prijedloge, steći dublje razumijevanje potreba i interesa građana, poručuje HercegDaruvarska gradska vijećnica Tanja Herceg poziva kolege vijećnike, ali i sve građane da se odazovu na "Konzultacije vijećnika s građanima".

Kako kaže, ovaj događaj održat će se u četvrtak, 27. travnja, s početkom u Gradskoj vijećnici, s početkom u 14 sati, kao uvertira u nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća.

- Gradski vijećnici su izabrani predstavnici građana koji čine Vijeće Grada Daruvara. Njihova je zadaća predstavljati interese i potrebe građana, uspostavljati i provoditi politike i zakone, donositi proračune, pregledavati predložene gradnje, ocjenjivati rad gradskih službi i agencija, raditi na unapređenju uvjeta života svih građana te igraju važnu ulogu u demokratskom upravljanju gradom. Temelj demokratskog procesa je ideja kako vlast potječe od naroda, odnosno da građani imaju pravo sudjelovati u odlučivanju o stvarima koje utječu na njihov život i zajednicu u kojoj žive, ističe Herceg te nastavlja.

Demokratski proces

- Demokracija uključuje i poštivanje vladavine prava, slobodu govora, mišljenja i okupljanja. Demokratski proces također uključuje transparentnost i otvorenost u donošenju odluka, što znači da građani imaju pristup informacijama i mogu aktivno sudjelovati u različitim oblicima savjetovanja i javnih rasprava. Ovaj događaj je osmišljen kako bismo osigurali transparentnost i participaciju građana u procesu donošenja odluka u Gradu Daruvaru, poručila je.

Dodaje i to da su dobrodošli svi građani, kao i vijećnici, neovisno o političkom opredjeljenju.

- Svi građani se pozivaju da podijele svoje mišljenje i prijedloge. Na ovim konzultacijama, vijećnici će imati priliku slušati mišljenja, ideje i prijedloge steći dublje razumijevanje potreba i interesa građana te time će imati mogućnost uzeti u obzir njihove prijedloge prilikom donošenja odluka koje se odnose na budućnost našeg grada. Očekujemo konstruktivnu razmjenu mišljenja i otvorenu diskusiju o temama koje su važne za našu zajednicu, stoji u pozivu kojeg potpisuje Tanja Herceg. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!