Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Svjetski dan zdravlja u Bjelovaru: "Školarci i građani na korzu doznali kako poboljšati zdravlje"

"Svi znamo koliko je zdravlje bitno. Drago mi je što naši sugrađani imaju priliku preventivno izmjeriti tlak i šećer te saznati sve ono što ih zanima o zdravlju", poručio je župan Marko Marušić s bjelovarskog korzaBJELOVAR – Tokom današnjeg prijepodneva u Bjelovaru je održano centralno obilježavanje Svjetskog dana zdravlja.

Na većem broju štandova provodile su se razne aktivnosti, a sve u cilju povećanja brige za zdravlje i podizanja svijesti o važnosti obavljanja preventivnih pregleda. Tom prigodom građani su mogli obaviti mjerenje krvnog tlaka, šećer u krvi, vitamina i slično te dobiti stručne savjete o pravilnoj prehrani i važnosti fizičke aktivnosti.       

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Župan Marko Marušić obišao je štandove na bjelovarskom korzu. Pridružio se također akciji besplatnog mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Naglasio je tom prilikom kako su nažalost, bolesti srca i krvožilnog sustava u našoj županiji najzastupljenije, stoga je prevencija tih bolesti jako važna.

Prevencija prije svega

- Svi znamo koliko je zdravlje bitno. Drago mi je što naši sugrađani imaju priliku preventivno izmjeriti tlak i šećer te saznati sve ono što ih zanima o zdravlju od našeg stručnog osoblja, poručio je župan Marko Marušić s bjelovarskog korza.

Inače, pokrovitelj i organizator obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je Bjelovarsko-bilogorska županija, a suorganizatori su: OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, Dom zdravlja BBŽ, Zavod za hitnu medicinu BBŽ, ZU Ljekarna Bjelovar, Zavod za javno zdravstvo BBŽ, Daruvarske toplice Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Medicinska škola Bjelovar, Veleučilište u Bjelovaru, Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, Vita Olimpica i Curaprox.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Dodajmo, danas u 18.00 sati u hotelu „Art'eria“ u Bjelovaru održat će se i tribina „O zdravlju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“ na kojoj će sudjelovati brojni zdravstveni stručnjaci s područja županije.   

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!