Fotografija: Zdravstveni djelatnici na Svetoj misi/Foto: BBŽ
Galerija
Zdravstveni djelatnici na Svetoj misi/Foto: BBŽ

Svetom misom u Bjelovaru obilježen Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja

Biskup Huzjak je na Svetoj misi zahvalio medicinskom osoblju na brizi i požrtvovnosti koje pokazuju za pacijente te im poželio da ih u radu prati zagovor nebeske MajkeSvetom misom u bolničkoj kapelici bjelovarske Opće bolnice obilježen je 30. Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja i blagdan njihove zaštitnice Gospe Lurdske, piše BBŽ.

 

Biskup je zahvalio liječnicima i medicinskom osoblju na brizi i požrtvovnosti koje pokazuju za pacijente /Foto: BBŽ
  Biskup je zahvalio liječnicima i medicinskom osoblju na brizi i požrtvovnosti koje pokazuju za pacijente /Foto: BBŽ

Misu je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup uz suslavlje svećenika franjevaca iz župe sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru.

Zahvala liječnicima

- Slavimo današnji blagdan moleći snagu Božju za ono što, možda ljudski govoreći, ne možemo učiniti ili što izgleda nemogućim. Često su stari ljudi znali reći da čovjek ponekad može više učiniti, nego što misli. To u ovakvim teškim vremenima, osobito u ratnim ili vremenu pandemije, osobito dolazi do izražaja. Zato je potrebna snaga odozgo, ona snaga koja iznutra čovjeka preobražava i daje mu sigurnost da ono što čini – čini s ljubavlju i požrtvovno za čovjeka – istaknuo je, uz ostalo, biskup Huzjak dodajući kako su nam uzor za to Krist i njegova majka Marija.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Zahvalio je liječnicima i medicinskom osoblju na brizi i požrtvovnosti koje pokazuju za pacijente te im poželio da ih u radu prati zagovor nebeske Majke, piše BBŽ.