Fotografija: Na sutrašnju proslavu stiže više od 1000 lovca iz cijele zemlje/Foto: BBŽ
Galerija
Na sutrašnju proslavu stiže više od 1000 lovca iz cijele zemlje/Foto: BBŽ

SVETI HUBERT U Bjelovar stiže više od 1000 lovaca, na proslavu dolazi i premijer Plenković

Hrvatski lovački savez ima 68 tisuća članova, a zanimljiva je i informacija kako su od tog broja čak tri tisuće - ženeBJELOVAR – U Bjelovar će sutra stići više od 1000 lovaca iz cijele zemlje, a sve kako bi zajedno proslavili i tradicionalno obilježili dan svog zaštitnika – svetog Huberta. Ovoj, za lovce najvažnijoj proslavi, nazočit će i premijer Andrej Plenković

Naime, iz Hrvatskog lovačkog saveza najavljeno je veliko okupljanje lovaca iz cijele Hrvatske koji će prisustvovati još jednoj centralnoj proslavi zaštitnika svih lovaca. Ovoga će puta, odnosno ove godine, proslava biti u Bjelovaru.

Marko Marušić i Branimir Stankić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić i Branimir Stankić/ Foto: BBŽ

Program svečane proslave „Svetog Huberta“ započinje jutarnjim okupljanjem članova i članica Hrvatskog lovačkog saveza te ostalih sudionika svečanosti koji pristižu organiziranim autobusnim prijevozom iz svih županijskih lovačkih saveza.

Zajedništvo među lovcima

- Predviđeno je okupljanje u centru Bjelovara, ispred Gradske uprave (Trg Eugene Kvaternika), nakon čega će uslijediti svečana procesija do Katedrale svete Terezije Avilske. Koncelebrirano svečano misno slavlje predvodit će preuzvišeni monsinjor Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački. Nakon mise predviđeno je zajedničko fotografiranje svih sudionika proslave kao uspomena na četrnaestu proslavu „Svetog Huberta“, poručuju iz Hrvatskog lovačkog saveza.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor poziva sve lovce koji mogu da toga dana budu na zajedničkoj proslavi kako bi svojim prisustvom uveličali svečani događaj. Ova proslava, kako je rekao, posebno je važna svim lovcima jer osim duhovnog i vjerskog značaja, pokazatelj je i zajedništva među lovcima.

Ovo je 14. po redu proslava/Foto: BBŽ
Ovo je 14. po redu proslava/Foto: BBŽ

A što kažu domaćini, Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije otkrio nam je predsjednik Branimir Stankić.

Sve više lovkinja

- Imamo priliku gostima iz cijele Hrvatske prezentirati svoj grad, županiju i naša lovišta. Iako puno ljudi već zna kakva su naša lovišta i kako gospodarimo njima. Mnogi ostaju na spavanju tako da ovaj događaj utječe i na turizam, kazao je Stankić otkrivši kako Hrvatski lovački savez ima 68 tisuća članova, a zanimljiva je i informacija kako su od tog broja čak tri tisuće - žene.

Lovački savez Bjelovarsko - bilogorske županije broji pak 1951 člana.

Lovci iz BBŽ-a bit će domaćini proslave/Foto: BBŽ
Lovci iz BBŽ-a bit će domaćini proslave/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i predsjednik Lovačkog saveza BBŽ-a Branimir Stankić/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i predsjednik Lovačkog saveza BBŽ-a Branimir Stankić/Foto: BBŽ

- Očekujemo dodatno povećanje ženske populacije, poručio je Stankić koji nam je naposljetku otkrio kako će sutrašnjoj proslavi prisustvovati osam sokolara i pas imena Sveti Hubert.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!