Fotografija: Obilježavanje 30. godišnjice osnutka Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci/ Foto: BBŽ
Galerija
Obilježavanje 30. godišnjice osnutka Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci/ Foto: BBŽ

Svečano obilježena 30. godišnjica ustroja Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci

"Obljetnice poput ove danas služe tome da se nikada ne zaborave događaji u kojima su naši branitelji sudjelovali, a koji su doveli do toga da imamo slobodnu i neovisnu državu", istaknula je dožupanica Jungić
Otrkivanjem spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima te paljenjem svijeća u Velikim Zdencima obilježena je 30. godišnjica ustroja Samostalnog voda Veliki i Mali Zdenci. 

Između ostalih, na obilježavanju su sudjelovali i Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć pri Ministarstvu hrvatskih branitelja, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić te gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

<p>Između ostalih, počast poginulim i umrlim braniteljima odali su Dinko Tandara, Marija Jungić i Zlatko Mađeruh/ Foto: BBŽ</p>

Između ostalih, počast poginulim i umrlim braniteljima odali su Dinko Tandara, Marija Jungić i Zlatko Mađeruh/ Foto: BBŽ

- Prije tri desetljeća okupili ste se, ustrojili i hrabro krenuli u obranu područja Grubišnog Polja, ali i cijele naše županije i domovine. Pri tome ostavili ste duboko utkan trag u našoj povijesti, na čemu vam se divim i zahvaljujem na svemu što ste učinili. Grubišno Polje i naša domovina Hrvatska tih su godina trebali vas. A vi ste tada krenuli u misiju obrane našeg teritorija koja je uspješno završena. Obljetnice poput ove danas služe tome da se nikada ne zaborave događaji u kojima ste vi, naši branitelji sudjelovali, a koji su doveli do toga da imamo slobodnu i neovisnu državu, pored ostalog istaknula je Jungić.

Također, u svom obraćanju kazala je i to da sjećanja na Domovinski rat, povijesne činjenice i istinu o svemu onome što se tih devedesetih godina odvijalo na ovom području moramo pronositi i mladim generacijama, djeci, jer to je zadatak, ali i obaveza, svih nas.

<p>Prošlo je točno 30 godina od osnutka Samostalnog voda/ Foto: BBŽ</p>

Prošlo je točno 30 godina od osnutka Samostalnog voda/ Foto: BBŽ

- Vi ćete uvijek biti ponos naše Bjelovarsko-bilogorske županije, a vaša ljubav prema domovini, požrtvovnost, hrabrost i odlučnost zauvijek će biti zapisane u povijesti, zaključila je zamjenica župana te dodala da Bjelovarsko-bilogorska županija posebnu pažnju posvećuje braniteljskoj populaciji koja je dala nemjerljiv doprinos tome da imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku.