Fotografija: Mjesto posebnog pijeteta/Foto: Compas.hr
Galerija
Mjesto posebnog pijeteta/Foto: Compas.hr

SVEČANA PRETPREMIJERA Ne propustite pogledati dokumentarni film o logoru Bučje

Kroz autentična svjedočanstva, arhivske materijale i istraživanje, film pokušava baciti svjetlo na teške trenutke koje su prošli logorašiProlazi još jedna godina, ali uspomene na bolna iskustva logoraša srpskog koncentracijskog logora "Bučje" ostaju žive među njihovim obiteljima i prijateljima. Mnogi još uvijek čekaju vijesti o svojim nestalima, dok preživjeli zajedničkim okupljanjem nastoje svake godine obilježiti dan najveće razmjene zarobljenika koji se dogodio 16. siječnja 1992. godine, piše Compas.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Wikipedija
Foto: Wikipedija

U želji da se oda počast smrtno stradalim i nestalim zarobljenicima, Udruga logoraša srpskog koncentracijskog logora "Bučje" organizira program obilježavanja u utorak, 16. siječnja 2024. godine. Komemoracija će se održati u 11 sati kod spomen-područja nekadašnjeg logora na Bučju.

Razmjena logoraša

Nakon komemoracije, planirano je prikazivanje pretpremijere dokumentarnog filma pod nazivom "Magistrala ratnog zločina - LOGOR BUČJE." Film je dio serijala autora Ivana Turudića, režiran od strane Gordane Pintarić, te produciran od strane Hrvatskog domoljubnog filma. Prikazivanje će se odviti u 13 sati u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u Pakracu, a ulaz je besplatan.

Dokumentarni film osvjetljava događaje vezane uz logor Bučje i razmjenu logoraša koja se odigrala 1992. godine. Kroz autentična svjedočanstva, arhivske materijale i istraživanje, film pokušava baciti svjetlo na teške trenutke koje su prošli logoraši te pružiti dublje razumijevanje povijesnog konteksta, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!