Fotografija: Sve točke jednoglasno su usvojene/ Foto: D. Kirin
Galerija
Sve točke jednoglasno su usvojene/ Foto: D. Kirin

Sve točke Gradskog vijeća Čazme jednoglasno usvojene, u 2022. stiže i novo dječje igralište

Iduće godine bit će izgrađeno igralište u Vrtlinskoj, a u planu je i izgradnja poduzetničkog inkubatora u gradskom prostoru iznad tržnice. Ovaj projekt prijavit će na neki od natječaja EUIzvješće o polugodišnjem izvršenju čazmanskog Proračuna, baš kao i druge izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja građevinskog područja stambene zone Grada Čazme, jednoglasno su usvojene su na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme. 

Nadalje, na dnevnom redu našle su se i točke vezane za stanje u prostoru Grada Čazme u razdoblje od 2016. do 2020. godine, kao i donošenje Odluke o izboru Povjerenstva za određivanje imena ulica na području Grada Čazme. Za ove odluke također su svi gradski vijećnici digli ruke.

Pitanje pedijatra

Sama sjednica ocijenjena je kao konstruktivna, a u raspravi su sudjelovali gotovo svi vijećnici. Što se pak aktualnog sata tiče, većina pitanja bila je usmjerena na komunalne teme, pa se između ostalog, moglo čuti da će iduće godine biti izgrađeno dječje igralište u Vrtlinskoj, a do kraja mandata aktualne vlasti Moslavačka ulica dobit će i nogostup.

Dinko Pirak/ Foto: D. Kirin
Dinko Pirak/ Foto: D. Kirin

Vijećnike je zanimalo i kada će Čazma dobiti stalnog pedijatra, na što je gradonačelnik Pirak kazao da je ovaj problem prisutan u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Čazmi, ali jednako tako i da se rješenje pokušava naći u suradnji s Domom zdravlja BBŽ.

Planira se poduzetnički inkubator

Možda i najzanimljivije pitanje bilo je vezano za IT sektor, točnije kako ovu gospodarsku granu privući u Čazmu. Prema riječima gradonačelnika, planira se uređenje poduzetničkog inkubatoru i to u gradskom prostoru iznad tržnice, a projekt će se pokušati prijaviti na neki od natječaja Europske unije.