Fotografija: Prema Trgu bana Josipa Jelačića Vatreni će putovati istom rutom kao i 2018. godine nakon osvojenog srebra u Rusiji/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Galerija
Prema Trgu bana Josipa Jelačića Vatreni će putovati istom rutom kao i 2018. godine nakon osvojenog srebra u Rusiji/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Sve spremno za spektakularan doček: Navijači od jutra stižu na glavni zagrebački trg

Prema Trgu bana Josipa Jelačića Vatreni će putovati istom rutom kao i 2018. godine nakon osvojenog srebra u Rusiji. Po svemu sudeći, bit će to još jedan doček koji će zauvijek ostati kao zaustavljena slikaMinistarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavilo je u nedjelju, uoči dočeka Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića, sigurnosne savjete za građane i posebno ih pozvalo da u okupljenom mnoštvu ne koriste pirotehniku, piše Jutarnji list.

"Ne penjite se na krovišta, semafore i druge visine, ne koristite pirotehniku", savjetuje MUP na Twitteru.

Uoči dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, čiji se dolazak u Zračnu Luku Franjo Tuđman očekuje oko 17,10 minuta, također su posavjetovali građane da se toplo obuku i ne konzumiraju alkohol, da slijede upute policije i drugih službi te da posebno paze na starije građane i djecu.

Vatreni su oko podneva poletjeli prema Zagrebu, gdje bi trebali sletjeti malo iza 17 sati te se potom u autobusu, baš kao i 2018. godine, uputiti prema Trgu.

Na Trgu bana Jelacica 2018./Foto: Marko Todorov/CROPIX
Na Trgu bana Jelacica 2018./Foto: Marko Todorov/CROPIX

Prvi navijači već su počeli pristizati na Trg bana Josipa Jelačića. Naravno, zauzeli su svoja mjesta pred pozornicom kako bi imali najbolji pogled na svoje heroje.

Dolazak oko 17 i 10

Avion Croatia Airlinesa iz Dohe, koji prevozi brončanu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, trebao bi u Zagreb sletjeti u 17.10 sati, a u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman dočekat će ih ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Za zrakoplov s hrvatskim nogometašima planiran je i vodeni pozdrav, ceremonijalni događaj u avioindustriji gdje se zrakoplov po slijetanju u zračnu luku polijeva vodom iz vatrogasnih vozila, koja opremljena vodenim topovima jedno nasuprot drugog, stvaraju vodeni luk iznad aviona.

Luka Modric.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Luka Modric. Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Iz Zračne luke kažu kako je sve spremno za doček Vatrenih. Zrakoplov će biti parkiran na zapadnoj stajanci gdje je bio i prije četiri godine, jer je to najbolja pozicija koja će moći osigurati prisustvo velikog broja novinara i snimatelja, ali i zaposlenika aerodroma koji imaju pristup zaštićenoj zoni i koji će htjeti prvi pozdraviti brončane nogometaše.

Protokol je organiziran u dogovoru s Hrvatskim nogometnim savezom. Za Vatrene će se postaviti crveni tepih i prolazit će kroz špalir koji će formirati Zagrebačke mažoretkinje, a uz prisustvo Turopoljskog banderija, svečane postrojbe hrvatske vojske.

Ista ruta kao i 2018. 

Ideja je da Vatreni što prije krenu definiranom rutom prema glavnom zagrebačkom trgu gdje će se odviti središnja svečanost dočeka. Odnosno, plan je da se prema Zagrebu direkt iz aviona posebnim autobusom, koji će ih čekati na stajanci, zapute već oko 17.30 sati.

Prema Trgu bana Josipa Jelačića Vatreni će putovati istom rutom kojom su putovali nakon osvojene srebrne medalje 2018. godine. Njihov dolazak na Trg očekuje se između 18.30 i 19.00 sati.

Na Trgu bana Jelacica 2018./Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Na Trgu bana Jelacica 2018./Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Naravno, odredište svečanog dočeka bit će glavni zagrebački trg na kojem će biti postavljena pozornica. Redatelj programa bit će Joško Lokas, a navijače i reprezentativce raspjevat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.

Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, piše Jutarnji list.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!