Fotografija: Bjelovar 18. siječnja tako ponovno postaje domaćin najboljih hrvatskih i europskih udaraljkaša. Koncertni program traje od 19. do 21. siječnja 2023./Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar
Galerija
Bjelovar 18. siječnja tako ponovno postaje domaćin najboljih hrvatskih i europskih udaraljkaša. Koncertni program traje od 19. do 21. siječnja 2023./Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Sve spremno za 20. Međunarodni udaraljkaški tjedan: "U Bjelovar stižu gosti iz cijele Europe"

Koncertni program trajat će od 19. do 21. siječnja 2023., a već tradicionalno, festival će otvoriti domaće snage biNgbang – udaraljkaški ansambl Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu s gostimaBjelovar - Za osam dana Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija pretvaraju se u svjetsko središte udaraljkaške umjetnosti. Nakon dvije pandemijske godine održava se manifestacija koja je grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju proslavila u svijetu. Riječ je o Međunarodnom udaraljkaškom tjednu, Internacional Percussion Ensemble Week, IPEW 2023.

Idejni začetnik Igor Lešnik

Bit će to njegovo jubilarno, 20. izdanje. Bjelovar 18. siječnja tako ponovno postaje domaćin najboljih hrvatskih i europskih udaraljkaša. Koncertni program traje od 19. do 21. siječnja 2023.

Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar
Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

- U bjelovarskoj sredini su bili prepoznati napori da tom našem udaraljkašom svijetu podarimo krila da leti svijetom i da drugi iz svijeta lete k nama – naveo je glavni razlog odabira Bjelovara za održavanje jedne od najpoznatijih bjelovarskih kulturnih manifestacija njezin idejni začetnik i umjetnički voditelj prof. Igor Lešnik, dekan Muzičke akademije u Zagrebu, kojega mnogi zbog njegovog bjelovarskog angažmana smatraju rođenim Bjelovarčaninom, iako to nije.

Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar
Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Prof. Lešnik najavio je dio ovogodišnjeg programa, ansamble i soliste.

Mlade snage

– Stiže nam veliki udaraljkaški ansambl iz Bruxellesa s Kraljevskog konzervatorija. Doći će nam i jedan profesionalni udaraljkaški ansambl iz Španjolske. Ponovno, tradicionalno festival otvaraju domaće snage biNgbang – udaraljkaški ansambl Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu s gostima. Nismo zaboravili niti najmlađe snage, tako da ćemo imati goste iz Labina, jedan njihov veći ansambl malih udaraljkaša, a naravno nastupit će i udaraljkaši škole domaćina – najavio je prof. Lešnik tek neke od izvođača na festivalu.

Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar
Foto: Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar