Fotografija: Predstavnici vlasnika i direktor zadovoljni su što se nakon tri godine ponovno održava Proljetni sajam/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Predstavnici vlasnika i direktor zadovoljni su što se nakon tri godine ponovno održava Proljetni sajam/ Foto: Deni Marčinković

Sve je spremno za Proljetni sajam. "Glavna cesta kroz Gudovac bit će otvorena"

Cijene ulaznica ostale su iste, odnosno 20 i 30 kuna, što je bitno manje u odnosnu na ostale sajmove ovog tipa u okruženju, a u subotu i nedjelju organiziran je i besplatan prijevoz autobusima, kaže SalajZadovoljstvo nam je što se nakon tri godine ponovno održava 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, pored ostalog moglo se čuti na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić te direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Kao što je poznato, sajam se održava ovog vikenda, odnosno od 1. do 3. travnja, a za razliku od Jesenskog, za ulazak nisu potrebne covid potvrde.

Više od 400 izlagača

- Nastupit će više od 400 izlagača iz desetak država, a sajamski prostor će biti pun. Također, u sklopu Proljetnog sajma održat će se i sajam opreme za hortikulturu, građevinske i komunalne opreme te Međunarodni pčelarski sajam. Nadalje, održat će se i izložba konja i goveda. Cijene ulaznica ostale su iste, odnosno 20 i 30 kuna, što je bitno manje u odnosnu na ostale sajmove ovog tipa u okruženju, pored ostalog kazao je direktor Salaj.

Prvi strojevi uvelike su stigli/ Foto: Deni Marčinković
Prvi strojevi uvelike su stigli/ Foto: Deni Marčinković

Sve detalje vezane za izlagače, predavanja, ali i samim pripremama za 23. Proljetni sajam već smo pisali, a to možete pročitati OVDJE.

- Čestitam svim radnicima Sajma na odličnoj organizaciji uz sve spomenute probleme. Grad Bjelovar snažno podupire ovaj Sajam, ali i sve naše poljoprivrednike, gospodarstvenike te im svima želimo dobru prodaju, rekao je zamjenik Brajdić.

Štand Ministarstva Poljoprivrede

Čestitkama i zahvalama pridružio se i župan Marko Marušić.

Marko Marušić, Zlatko Salaj i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić, Zlatko Salaj i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

- Veseli me da podatak da će na sajmu biti 70 posto izlagača iz sjajne 2019. godine, što znači da uspijevamo vraćati ljude. Po prvi put svoj štand imat će i Ministarstvo poljoprivrede, što će uvelike značiti našim poljoprivrednicima. Vjerujem da će suradnja s Ministarstvom biti još veća na Jesenskom sajmu, a radimo na tome da zemlja partner bude Češka, naglasio je Marušić te pozvao sve da unatoč najavljenom lošem vremenu dođu za vikend u Gudovac.

Otvorena cesta

Recimo i to da je dogradonačelnik Brajdić istaknuo je da će cesta kroz Gudovac, gdje su u tijeku radovi na aglomeraciji, biti otvorena. 

U tijeku su posljednje pripreme/ Foto: Deni Marčinković
U tijeku su posljednje pripreme/ Foto: Deni Marčinković

- Radimo na tome da se asfaltiraju i tri sporedne ulice, ali glavna cesta kroz Gudovac će sigurno biti otvorena, dodao je.

Pored toga, u subotu i nedjelju bit će organizirani i besplatni autobusi koji će svaki puni sat voziti s Autobusnog kolodvora Bjelovar, a povratak će biti na pola sata s glavnom ulaza na Sajam.