Fotografija: Detalj s prošlogodišnjeg Ljetnog pub kviza/Foto: Pakrački list
Galerija
Detalj s prošlogodišnjeg Ljetnog pub kviza/Foto: Pakrački list

Sve je spremno za Ljetni pub kviz u Pakracu: "Dobrodošli su i navijači, ali ne smiju šaptati!"

Kviz počinje u petak u 20 sati, a još se stignete prijaviti. Sve sudionike očekuje i vrhunsko pivoZa sve koji gladuju za znanjem i žeđaju za pivom glavna destinacija ovoga petka mora biti Pakrac! U tamošnjem dvorištu Janković od 20 sati starta još jedno izdanje popularnog Ljetnog pub kviza. Riječ je o programu koji se održava u sklopu COOLturnog ljeta, a da bi on bio zaista 'cool' pobrinut će se Pivovara Slavonica koja je za sve sudionike pripremila vrhunsko pivo.

Ljetni pub kviz nezamisliv je bez piva/Foto: Gradska knjižnica Pakrac
Ljetni pub kviz nezamisliv je bez piva/Foto: Gradska knjižnica Pakrac

- Ljetni pub kviz je jako popularan, što potvrđuje i činjenica da se za sudjelovanje prijavilo već 18 ekipa. Prijave su otvorene do petka, tako da će ih vjerojatno biti i više – otkriva Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, koji je, uz pakračku Gradsku knjižnicu, glavni organizator ovoga događanja.

Šarolika pitanja

Od svih koji odluče doći na kviz očekuje se jako široko znanje jer su pitanja šarolika i nisu ograničena samo na jedno područje.

- Pripremili smo pitanja iz različitih područja, od povijesti i geografije, preko filmsko-književnih asocijacija, pa sve do pitanja vezanih uz glazbu, odnosno pop-rock scenu – otkriva Hihlik.

Osim natjecatelja, dodaje, na Pub kviz su dobrodošli i gledatelji i navijači, kakvih na ovakvim događanjima nikad ne nedostaje. Ali, moraju se pridržavati određenih pravila.

Prijavite se

- Na kvizu nema šaptanja, zabranjeni su i mobiteli. Dakle, dozvoljeno je samo navijanje. Vjerujemo kako navijača neće nedostajati jer je ova vrsta zabave, uz koju svi zajedno istovremeno i učimo nešto novo i zanimljivo, kod nas vrlo popularna, što me veseli – kaže Hihlik.

Pub kvizovi u Pakracu su vrlo popularni/Foto: Pakrački list
Pub kvizovi u Pakracu su vrlo popularni/Foto: Pakrački list

Ljetni pub kviz održava se pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Požeško-slavonske županije,a svi zainteresirani za sudjelovanje još se stignu prijaviti namailove  knjiznica@pakrac.hrmuzej@pakrac.hr te slanjem poruke na Facebook i Instagram profile knjižnice i muzeja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!