Fotografija: Još jedna kupališna sezona u Velikom Grđevcu može početi/ Foto: BBŽ
Galerija
Još jedna kupališna sezona u Velikom Grđevcu može početi/ Foto: BBŽ

Sve je spremno za još jednu kupališnu sezonu na bazenima u Velikom Grđevcu

Ovaj bazen osim kupanja nudi i sportske terene uz samo kupalište, igralište za badminton, odbojku, tenis. Dakle, popratnih sadržaja ne nedostaje, kaže župan MarušićNa bazenima u Velikom Grđevcu otvorena je nova kupališna sezona. Bazeni su dio Kulturnog centra Mato Lovrak, a njegova nova ravnateljica Zvjezdana Galkowski očekuje više posjetitelja nego lani kada je prodano nešto manje od 20 tisuća ulaznica, piše BBŽ.

Na otvorenju su bile i mažoretkinje/Foto: BBŽ
Na otvorenju su bile i mažoretkinje/Foto: BBŽ

No, fokus će joj biti na razvoju potencijala u čemu ima podršku župana Marka Marušića i općinskog načelnika Tomislava Pavlečića koji su otvorili kupališnu sezonu.

ŠRC Kukavicu treba unaprijediti

- Ovaj bazen osim kupanja nudi i sportske terene uz samo kupalište, igralište za badminton, odbojku, tenis. Dakle, popratnih sadržaja ne nedostaje. Drago mi je da imate definiran cilj i da očekujete više od 20 tisuća posjetitelja. Čuo sam da je prošle godine bilo oko 320 tisuća kuna zarade od ulaznica. Veseli me optimizam, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti u ovoj sezoni, poručio je župan Marušić te se dotaknuo i planova razvoja KC Mato Lovrak u sklopu kojega je i ŠRC Kukavica.

Tomislav Pavlečić, Zvjezdana Galkowski i Marko Marušić/Foto: BBŽ
Tomislav Pavlečić, Zvjezdana Galkowski i Marko Marušić/Foto: BBŽ

- Ono što je jedan od zajedničkih ciljeva je podizanje ŠRC Kukavice na višu razinu. U izradi smo idejnog rješenja kako to sve napraviti, obnoviti kućice, izgraditi adrenalinski park i samim time omogućiti još kvalitetniju uslugu. Imamo dobre preduvjete. Drago mi je da je Lovrakov centar posjećen, ali moramo iskoristiti brend Mate Lovraka i gledati kako to sve još više promovirati i izvan granica naše županije. Tu mislim da multimedijalni centar koji bi bio dobro rješenje, naglasio je Marušić poručivši novoj ravnateljici da ju očito čeka mnogo izazova, ali da će joj županija i općina biti podrška.

Posjetitelji iz susjednih županija

Općinski načelnik Tomislav Pavlečić istaknuo je da je ovo šesta kupališna sezona i da bazene posjećuju kupači koji dolaze i iz drugih županija, najviše iz Virovitičko-podravske. Svima je zahvalio na povjerenju koje je, kaže, zasluženo jer se pazi na kakvoću vode, higijenu i sve ostalo što je važno, i to su ljudi prepoznali, piše BBŽ.

U sklopu bazena nalazi se i bogat popratni sadržaj/Foto: BBŽ
U sklopu bazena nalazi se i bogat popratni sadržaj/Foto: BBŽ

- Svi su u Velikom Grđevcu dobrodošli na bazene ovog ljeta, ali i na druge turističke destinacije kao što je Lovrakov centar koji je prepun nama najdražih posjetitelja, a to su djeca iz cijele Hrvatske. Svaki dan nekoliko autobusa dolazi u Lovrakov centar, zaključio je Pavlečić.

Sve je spremno za prve kupače/ Foto: BBŽ
Sve je spremno za prve kupače/ Foto: BBŽ

Očekuje se više od 20.000 posjetitelja/Foto: BBŽ
Očekuje se više od 20.000 posjetitelja/Foto: BBŽ