Fotografija: Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Studenti prava opet stižu u Daruvar: "Nudimo vam besplatnu pravnu pomoć"

U petak 19. siječnja od 9 do 11.45 sati kliničari će pomagati Daruvarčanima ostvariti besplatnu pravnu pomoćKliničari Pravne klinike ponovno su u Daruvaru u petak 19. siječnja 2024. godine, na adresi Trg kralja Tomislava 14 u Gradskoj vijećnici. Od 9 do 11:45 sati pomagat će Daruvarčanima ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im  potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

Podsjetimo, Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor.

Gradovi izvan Zagreba

- Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Kako bi ste se mogli što bolje upoznati s radom i djelovanjem Pravne klinike, na sljedećem linku se nalazi poveznica na našu web stranicu OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!