Fotografija: Prestižno priznanje u rukama bjelovarske učiteljice/Foto: Privatni album
Galerija
Prestižno priznanje u rukama bjelovarske učiteljice/Foto: Privatni album

STRUKA ODLUČILA Učiteljica iz Bjelovara, Nataša Ljubić Klemše, među 17 je najboljih u državi

"Hvala svima koji prepoznaju i cijene moj rad i moja postignuća u području odgoja i obrazovanja", poručila je Ljubić Klemše koja 30 godina radi s djecomBJELOVAR – Nataša Ljubić Klemše, učiteljica razredne nastave u Prvoj OŠ Bjelovar iza koje je gotovo 30 godina radnog staža, među 17 je nagrađenih odgojitelja, učitelja u osnovnoj školi, nastavnika u srednjim školama i profesora na fakultetima.

Riječ je o „Nagradi Ivan Filipović“ za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. 

Svi nagrađeni/Foto: Privatni album
Svi nagrađeni/Foto: Privatni album

- "Da se deset puta rodim, deset puta bio bih učiteljem!" Ova poznata izreka Ivana Filipovića, "oca hrvatskog učiteljstva", rođenog 24. 6. 1823. u Velikoj Kopanici, mjestu u kojemu su, 200 godina nakon njegova rođenja, dodijeljene nagrade za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti, nagrade koje predstavljaju najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

U mjestu rođenja Ivana Filipovića

Po prvi puta su nagrade dodijeljene izvan prostora Sabora Republike Hrvatske, u mjestu u kojemu je Ivan Filipović rođen, mjestu u kojem osnovna škola nosi njegove ime. U školi čiji djelatnici, i učenici, i suradnici, su svečanost učinili još svečanijom.

Poseban doživljaj, jer, ovo je 50. godina dodjeljivanja nagrade, i kako su rekli i ministar, i predsjednica Odbora za dodjelu nagrade, i saborski zastupnici, i župan, i načelnik, i ravnatelj, i svi uvaženi gosti, da su svi oni došli k nama, a ne mi k njima, poručila je učiteljica Nataša Ljubić Klemše dodavši kako je nagrade dodijelio Sabor Republike Hrvatske.

Dodjela nagrada/Foto: Privatni album
Dodjela nagrada/Foto: Privatni album

- Ove godine sam jedna od 17 nagrađenih odgojitelja, učitelja u osnovnoj školi, nastavnika u srednjim školama i profesora na fakultetima. Hvala svima koji su mi čestitali, po objavi Ministarstva znanosti i obrazovanja, i hvala svima što prepoznaju i cijene moj rad i moja postignuća u području odgoja i obrazovanja, zaključila je Ljubić Klemše.

Iz Hrvatskog pedagoško-književnog zbora, ogranka Bjelovar ponosni su jer je njihova iznimno aktivna članica i jedna od glavnih urednica BUČ-a, Nataša Ljubić Klemše, među nagrađenima.

Vrijedna i neumorna

- Bravo Nataša Ljubić Klemše! Čestitamo na ovom vrijednom priznanju i nagradi. Svi koji poznaju Natašu znaju koliko je vrijedna i neumorna, divna učiteljica i ova najvrjednija nagrada u odgoju i obrazovanju je došla baš u prave ruke, poručili su iz HPKZ-a Bjelovar.

Podsjetimo, Nataša Ljubić Klemše iz I. osnovne škola Bjelovar prije pola godine bila je jedna od nagrađenih učiteljica koje su prepoznate na nivou Hrvatske.

Nataša Ljubić Klemše/Foto: Privatni album
Nataša Ljubić Klemše/Foto: Privatni album

Tada nam je rekla kako je svaka nagrada potvrda njezinog rada i angažmana i to ne samo na području podučavanja u školi nego i na svim ostalim područjima jer se vrednuju i ostale aktivnosti učitelja.

S ministrom/Foto: Privatni album
S ministrom/Foto: Privatni album

- Prvenstveno je riječ o podučavanju drugih, dijeljenju znanja, pisanju udžbenika, vođenju međunarodnih projekata, sudjelovanju i suradnji s ostalim agencijama i slično. Ponosna sam i drago mi je da je tadašnja ministrica Blaženka Divjak pokrenula bitku da nam zaživi pravilnik po kojem se učitelji i pedagoški djelatnici nagrađuju - rekla nam je prošle jeseni Nataša Ljubić Klemše, učiteljica razredne nastave u Prvoj OŠ Bjelovar iza koje je gotovo 30 godina radnog staža.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!