Fotografija: Predsjednik ustavnog suda Miroslav Šeparović /
Foto: Damjan Tadić/CROPIX
 
Predsjednik ustavnog suda Miroslav Šeparović / Foto: Damjan Tadić/CROPIX  

"Stožer će morati objasniti na temelju kojih dokumenata je zatvorio teretane u državi"

Ustavni sud će do kraja siječnja donijeti odluku je li zatvaranje teretana imalo epidemiološko opravdanje, potvrdio je za Novu TV predsjednik Suda Miroslav ŠeparovićUstavni sud će do kraja siječnja donijeti odluku je li zatvaranje teretana imalo epidemiološko opravdanje. Potvrdio je to za Novu TV predsjednik Suda Miroslav Šeparović.

Bijes vlasnika

Suci će uskoro dobiti i oporbeni zahtjev da se ocijeni ustavnost zabrane prolaska iz jedne županije u drugu. Šeparović kaže da će i sami suci raspravljati, a hoće li pokrenuti postupak, nije želio komentirati.

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite krajem prošlog mjeseca predstavio je nove epidemiološke mjere po kojima se zatvaraju kafići i restorani, uz omogućenu dostavu, a zatvaraju se i teretane. To je izazvalo bijes vlasnika teretana koji tvrde da su se one uvijek pridržavale svih potrebnih mjera, a svrha im je zaštita zdravlja građana.

- Mjesec dana je prošlo od kada smo otvorili i zatvorili, a nisu nam dali razumno objašnjenje zašto su to napravili, kaže vlasnik teretane Raul Ivičić.

Zatvaranje kafića

Također, sam Stožer je za Jutarnji list nedugo nakon zatvaranja kafića i restorana otvoreno priznao da ti objekti uopće nisu žarišta zaraze.

- Stožer će morati objasniti na osnovu kojih je dokumenata ili razloga zatvorio teretane i zašto je za zatvaranje bilo nužno da se spriječi zaraze - rekao je Miroslav Šeparović za Novu TV.