Fotografija: Po završetku radova na kanalizaciju bi se trebalo priključiti stotinjak kućanstava/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Po završetku radova na kanalizaciju bi se trebalo priključiti stotinjak kućanstava/ Foto: Deni Marčinković

Stotinjak kućanstava u Gornjim Plavnicama dobit će kanalizaciju do kraja listopada

Ovaj projekt u nadležnosti je Vodnih usluga, koje su ga same osmislile i projektirale,a ukupna vrijednost iznosi nešto više od 800 tisuća eura bez PDV-a, kaže HrebakBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić obišli su danas Gornje Plavnice, gdje je krenula izgradnja kanalizacijske mreže.

Radovi su bi trebali biti gotovi do kraja listopada/ Foto: Deni Marčinković
Radovi su bi trebali biti gotovi do kraja listopada/ Foto: Deni Marčinković

- Projektom aglomeracije dio bjelovarskih naselja dobila su kanalizacijsku mrežu, a sada nastavljamo dalje, mimo aglomeracije. Ovaj projekt u nadležnosti je Vodnih usluga, koje su ga same osmislile i projektirale. Ukupna vrijednost iznosi nešto više od 800 tisuća eura bez PDV-a. Otprilike stotinjak kućanstava dobit će priključke na kanalizacijsku mrežu, a rok za završetak radova je 31. listopad, poručio je Hrebak.

Očekuje se sufinanciranje od 80 posto

Dodao je i to da je cilj ove vlasti da većina građana Bjelovara imaju kanalizaciju.

- To je standard 21. stoljeća, ali nažalost i dalje govorimo o novim gradnjama. Nastojimo sva sredstva ulagati izgradnju nove, ali i održavanje postojeću infrastrukture. Nadalje, projekt ćemo prijaviti na otvorene natječaje Hrvatskih voda kroz NPOO, a očekujemo sufinanciranje od oko 80 posto, kazao je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Ivana Ivančića, po završetku ovog projekta u Gornjim Plavnicama ostat će još 200-tinjak kućanstava koja neće biti priključena na kanalizacijsku mrežu.

U planu novi projekti

- Ovim projektom stvorena je pretpostavka za daljnji razvoj mreže. Sada se radi središnji dio ovog naselja, a potom nastavljamo dalje prema rubnim dijelovima. Inače, projektom aglomeracije izgrađeno je 16 kilometara mreže, a dodamo li tome i rekonstrukciju postojeće, dolazimo do brojke od 20-tak novih kilometara cijevi u sustavu odvodnje. Pored toga, pripremamo aglomeraciju 2, koja će prošiti sustav odvodnje na rubne dijelove grada, poručio je Ivančić.

Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo početkom ovog projekta iskazao je i predsjednik Mjesnog odbora Gornje Plavnice Slobodan Žganjer.

- Pohvaljujem suradnju s Gradom i gradskim tvrtkama. Jednog dana kad prođe kanalizacija imat ćemo manje-više svu potrebnu infrastrukturu, stoga nam ovaj projekt puno znači, zaključio je Žganjer. 

Slobodan Žganjer/ Foto: Deni Marčinković
Slobodan Žganjer/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!