Fotografija: Sudjeluje oko 500 učenika iz 11 domova s područja sedam županija kontinentalne Hrvatske/Foto: BBŽ
Galerija
Sudjeluje oko 500 učenika iz 11 domova s područja sedam županija kontinentalne Hrvatske/Foto: BBŽ

Stotine srednjoškolaca iz sedam županija bore se u Garešnici za odlazak na državnu domijadu

Domijade se održavaju od 1975. godine kao jedan od oblika odgojno-obrazovnog rada učeničkih domova. Najbolji će se plasirati na državnu razinu natjecanjaŽupan Marko Marušić otvorio je u Garešnici 46. Regionalnu domijadu, natjecanje učenika koji su korisnici učeničkih domova u sportu te smotru njihovih postignuća u kulturnom stvaralaštvu, javljaju iz BBŽ-a.

Domaćin je Učenički dom Srednje škole „August Šenoa“ iz Garešnice, a sudjeluje oko 500 učenika iz 11 domova s područja sedam županija kontinentalne Hrvatske.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Drago mi je da ste s nama, u Garešnici, prekrasnom gradu okruženom prirodnim ljepotama. Nadam se da ćete imati vremena do kraja dana nešto od toga i obići. Županija ima dva učenička doma, u Garešnici i Bjelovaru. Iskustvo života u domu dobra je priprema za daljnje školovanje. Mislim da je ovo jedno od najljepših razdoblja u vašem životu. Dovoljno ste odrasli da možete donositi neke odluke, a opet dovoljno mladi da možete neopterećeno, kao djeca gledati na svijet – kazao je župan poželjevši svim učenicima, njihovim mentorima i profesorima da se ugodno osjećaju i ponesu lijepe uspomene iz Garešnice.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i župan Marko Marušić/Foto: BBŽ
Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i župan Marko Marušić/Foto: BBŽ

Da boravak u Garešnici iskoriste za druženje i razmjenu iskustava poručio im je i gradonačelnik Josip Bilandžija.

- Svjesni smo da su mladi pokretačka snaga svih gradova, pa tako i našeg. Zahvalan sam što se domijada održava u našem gradu. Prilika je to da se dokažete u sportu i kulturi i ja vam želim puno uspjeha. Rezultat u natjecanjima je važan, ali nije najvažniji na ovakvim susretima – poručio je Bilandžija.

Domijade se održavaju od 1975. godine kao jedan od oblika odgojno-obrazovnog rada učeničkih domova. Najbolji će se plasirati na državnu razinu natjecanja.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Puno uspjeha svima je poželio i ravnatelj Srednje škole „August Šenoa“ iz Garešnice Robert Kelečić, a svečanosti otvorenja prisustvovale su i županijske pročelnice za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac te za zdravstvo Andrea Bengez, piše na stranicama BBŽ-a.