Fotografija: Foto: Damir Krajac/CROPIX, Luka Gerlanc/CROPIX, DHMZ
Galerija
Foto: Damir Krajac/CROPIX, Luka Gerlanc/CROPIX, DHMZ

STIŽE NOVO NEVRIJEME: "Opasno i u BBŽ-u, DHMZ objavio upozorenje za pet regija!"

U Osječkoj je regiji moguće grmljavinsko nevrijeme s tučom i prolazno jakim vjetrom. U Zagrebačkoj se regiji očekuje velika količina kiše u kratkom vremenu te obilni pljuskovi praćeni grmljavinomVrijeme na početku prvog lipanjskog tjedna bit će promjenjivo i svježije, uz povremenu kišu, gdjekad i obilniju, s grmljavinom, pa i olujnim nevremenom, javlja Jutarnji list.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše, pa i u obliku jače izraženih pljuskova praćenih tučom, osobito poslijepodne. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 22 i 24 °C, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenjivu naoblaku biti pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i obilnih.

Obilni pljuskovi

I na sjevernom Jadranu te u Gorskoj Hrvatskoj promjenjivo, mjestimice s kišom, često i u obliku pljuskova. U gorskim krajevima oborina ponegdje može biti obilna. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, uz obalu između 15 i 17 °C. Najviša dnevna od 18 do 20 °C, na moru između 21 i 23 °C.


Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, često s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u noći i prijepodne. Mjestimice će pljuskovi biti jače izraženi i obilni. U noći i ujutro uz obalu umjerena do jaka bura, zatim jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka od 21 do 25 °C.

Podjednaka temperatura i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz promjenjivu naoblaku biti kiše, često u obliku pljuskova. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

U utorak u unutrašnjosti i dalje promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, još ponegdje uz rijetke pljuskove, i to uglavnom u gorskim krajevima. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano. Na sjevernom dijelu uz umjerenu i povećanu naoblaku mjestimice može biti lokalnih pljuskova. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, pa i sunčanije, te vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren umjeren, jugozapadni i sjeverozapadni.", prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Upozorenje za ponedjeljak

DHMZ je upozorio da se u pet hrvatskih regija očekuju vremenske neprilike.

Narančasto upozorenje izdano je za Osječku (od 9 do 24 sata), Zagrebačku (od 12 do 23 sati), Karlovačku (od 0 do 21 sat), Kninsku (od ponoći do 18 sati) i Splitsku regiju (od ponoći do 18 sati).

U Osječkoj je regiji moguće grmljavinsko nevrijeme s tučom i prolazno jakim vjetrom.

U Zagrebačkoj se regiji očekuje velika količina kiše u kratkom vremenu (20-50 mm) te izraženi i obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Moguće je da će pasti i tuča.


Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

U Karlovačkoj se regiji očekuju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguća je i tuča.

U Kninskoj se regiji očekuju izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom.

U Splitskoj se regiji očekuju izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom i prolazno pojačanim vjetrom.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!