Fotografija: Pripremite kišobrane/Foto: Bozo Radic/CROPIX (Ilustracija)
Pripremite kišobrane/Foto: Bozo Radic/CROPIX (Ilustracija)

STIŽE NOVA HLADNA FRONTA Meteoalarm upozorava na još jedno nevrijeme

Utorak će početi sunčano, no već sredinom dana treba računati na naoblačenje sa sjeverozapada uslijed približavanja hladne fronte. Mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinomDanas je pretežno vedro u većem dijelu zemlje, vjetar je uglavnom slab u unutrašnjosti. Duž Jadrana puše umjerena do jaka bura, te otežava promet prema jutrošnjem izvješću HAK-a, piše N1.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

U nastavku ponedjeljka vjetar će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Sunca će biti u izobilju i na kopnu i na moru.

Izraženi pljuskovi s grmljavinom

I utorak će početi sunčano, no već sredinom dana treba računati na naoblačenje sa sjeverozapada uslijed približavanja hladne fronte. Mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, kako u unutrašnjosti tako i na sjevernom Jadranu. Već je na snazi upozorenje na nevrijeme putem sustava Meteoalarm.

Srijeda posvuda donosi oblačnije i kišovitije prilike, a pljuskovi će zahvatiti i dio Dalmacije.

Od četvrtka ponovno stabilnije. Ipak, zasad nema naznaka novom toplinskom valu, javlja N1.