Fotografija: Ovako će izgledati novi Regionalni centar kompetentnosti u Bjelovaru, a dogradnja Medicinske škole dio je tog projekta/Foto: BBŽ
Ovako će izgledati novi Regionalni centar kompetentnosti u Bjelovaru, a dogradnja Medicinske škole dio je tog projekta/Foto: BBŽ

Stiglo šest ponuda za izvođača radova na dogradnji Medicinske škole u Bjelovaru

Najniža pristigla ponuda iznosi nešto više od 18 i pol milijuna kuna, što je gotovo 900 tisuća kuna
manje od procijenjene vrijednosti projektantaOtvorene su pristigle ponude za izvođača radova za rekonstrukciju i dogradnju Medicinske škole Bjelovar, u sklopu projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu, poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prema njihovim riječima, za ovaj projekt pristiglo je šest ponuda izvođača radova, a procijenjena projektantska vrijednost radova je 19,500,000,00 kuna.

Dio projekta

Cijena najniže pristigle ponude iznosi 18.615.088 kuna, a najviše zaprimljene ponude iznosi 20.881.286 kunu, što znači da je najniža pristigla ponuda za gotovo 900 tisuća kuna niža od projektirane vrijednosti.

Iz Županije dodaju i to da sada slijedi pregled i ocjena pristiglih ponuda, a rok za donošenje odluke o odabiru izvođača radova je 45 dana. Podsjetimo, projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar ukupno je vrijedan 62,5 milijuna kuna, a dogradnja Medicinske škole samo je jedan dio tog projekta. Medicinska škola Bjelovar nadogradit će za 2000 četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije.

Centar obrazovanja

Njegovom realizacijom Medicinska škola Bjelovar postat će centar obrazovanja u zdravstvu u ovom dijelu Hrvatske, a naglasak će biti na poticanju izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, poručuju iz Županije.

Inače, Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu samo je jedan od projekata Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Bjelovara vrijednih preko 400 milijuna kuna uz koji još možemo izdvojiti gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar te gradnju nove glazbene škole Vatroslava Lisinskog, poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.