Fotografija: Foto: Nikola Vilic/CROPIX
Foto: Nikola Vilic/CROPIX

Stigla potvrda: Žene u Hrvatskoj puno su bolji vozači od muškaraca

U Hrvatskoj je u vozačkoj populaciji otprilike 42 posto žena i 58 posto muškaracaU petak je stigla još jedna potvrda teze da su žene bolji vozači od muškaraca, piše Danica.hr. Znanost već dugo, na osnovi brojnih analiza i brojki, tvrdi kako je to doista tako. Danas je to izrečeno još jednom, i to s najjačim argumentom.

Josip Mataija, voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa u MUP-u, održao je važnu prezentaciju na konferenciji „Nesreće se ne događaju, one su uzrokovane“ održanoj u petak u HGK-u. Među ostalim, iznio je brojke o fatalnim nesrećama s poginulim osobama.

Zabrinjavajuće brojke

Prema tim podacima, od 227 lanjskih prometnih nesreća sa smrtnim ishodima, u čak 90,3 posto slučajeva krivci su muški vozači, a tek u 9,7 posto nesreću s fatalnim ishodom skrivile su žene. U Hrvatskoj je u vozačkoj populaciji otprilike 42 posto žena i 58 posto muškaraca.

Mataija navodi i kako su u 24 prometne nesreće sa smrtnim ishodom krivci bili vozači koji su upravljali bez položenog vozačkog ispita, a samo u dvije žene koje nisu imale vozačku, prenosi Danica.hr.

Mnogi muškarci ovo će priznati teška srca, ali, da, žene su i u Hrvatskoj mnogo bolji vozači od muških kolega za volanom.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!