Fotografija: Foto: DOHVT
Galerija
Foto: DOHVT

Stazom bjelovarskih branitelja: Učenici iz Garešnice posjetili Kusonje, Pakrac i Omanovac

Učenici su se upoznali s prvom značajnijom akcijom hrvatske policije u Domovinskom ratu, pakračkim ratištem i vojno-redarstvenim operacijamaDruštvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije u partnerstvu s Udrugom specijalne policije "Omege" Bjelovar već tradicionalno provodi projekt "Stazom bjelovarsko-bilogorskih branitelja" financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Foto: DOHVT
Foto: DOHVT

- Ove godine u projekt izvanučioničke i terenske nastave uključeni su učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Garešnica. Njih 130, u pratnji nastavnika, posjetilo je Pakrac, Muzej ratne i vojne povijesti, Spomen područje Kusonje 91.-93. i Omanovac. Učenici su upoznati s prvom značajnijom akcijom hrvatske policije u Domovinskom ratu 1. ožujka 1991. godine, pakračkim ratištem i oslobodilačkim vojno-redarstvenim operacijama.

Planinarska hodnja

U okviru korelacije nastavnih predmeta Povijesti, Geografije i Tjelesne i zdravstvene kulture odradili su i planinarsku hodnju na Omanovcu uz vježbe orijentacije. 

Foto: DOHVT
Foto: DOHVT

Ovo je peta godina održavanja projekta "Stazom bjelovarsko-bilogorskih branitelja", a kroz projekt je ukupno prošlo 1200 učenika, pojašnjavaju iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!