Fotografija: Projekt SNV-a zaživio je i u Pakracu i Lipiku/ Foto: Pakrački list
Projekt SNV-a zaživio je i u Pakracu i Lipiku/ Foto: Pakrački list

Starijim i nemoćnim osobama u Pakracu i Lipiku na raspolaganju besplatna usluga prijevoza

Riječ je o projektu Odjela za socijalna i humanitarna pitanja Srpskog narodnog vijeća koji se već provodi i u drugim sredinamaSrpsko narodno vijeće (SNV) danas je u sklopu projekta „Od vrata do vrata“ Odjela za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a kod Srpske kuće Pakrac u ulici 30. svibnja izvršilo primopredaju još jednog vozila vozaču pratitelju, a koje će biti na usluzi svim socijalno potrebitima s područja grada Pakraca i Lipika te njihove šire okolice, javlja Pakrački list. 

Besplatna usluga

SNV-ovi vozači pratitelji kroz program „Od vrata do vrata“ pružaju besplatnu uslugu prijevoza starijih osoba koje žive u ruralnim, izoliranim te slabije ekonomski i demografski razvijenim područjima. U ovom trenutku već djeluju u Benkovcu, Erveniku i Kninu, Gračacu, Donjem Lapcu, Gospiću i Lovincu, Glini, Petrinji, Sunji i Donjim Kukuruzarima, Slatini, Voćinu, Krnjaku (Vojnić, Barilovići, Slunj), Obrovcu, a od danas i u Pakracu (Požega).

- Usluga je predviđena za prijevoz starih osoba, za starije stanovništvo na području Pakraca i Požege. Svi oni koji nemaju mogućnost otići kod doktora, obaviti neku manju kupnju, moći će se prevesti ovim novim automobilom, što je dobro, jer takvih korisnika ima puno - rekla je Tajana Kovačević Kovačić, predsjednica VSNM Grada Lipika.

Ključeve automobila protokolarno je Slavoljubu Kovačiću, novom vozaču-pratitelju, predala Dragana Jeckov, potpredsjednica Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, nakon čega su potpisali i ugovor.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!