Fotografija: Ovu poticajnu mjeru za stambeno zbrinjavanje Općina Dežanovac po prvi put uvela je početkom 2022. godine, a sve s ciljem da mlade zadrže na području Dežanovca/Foto: Općina Dežanovac
Ovu poticajnu mjeru za stambeno zbrinjavanje Općina Dežanovac po prvi put uvela je početkom 2022. godine, a sve s ciljem da mlade zadrže na području Dežanovca/Foto: Općina Dežanovac

STAMBENO ZBRINJAVANJE Općina Dežanovac za sedam mladih obitelji isplatila 70 tisuća kuna

Pristiglo je sedam prijava i sve su ostvarile maksimalan iznos potpore od 10.000,00 kuna. Ukupan iznos planiranih sredstava za ovu godinu je iznosio 100.000,00 kn, podsjećaju iz OpćineDEŽANOVAC – U prostorijama Općine Dežanovac potpisani su ugovori s mladim obiteljima koji su na području općine kupili ili rekonstruirali nekretninu te se javili na raspisani natječaj.

Pristiglo je ukupno sedam prijava, te su sve ostvarile maksimalan iznos potpore od 10.000,00 kuna. Ukupno je tako isplaćeno 70.000,00 kn, a ukupan iznos planiranih sredstava za ovu godinu je iznosio 100.000,00 kn, podsjećaju iz Općine Dežanovac.

Demografske mjere

Podsjetimo, ovu poticajnu mjeru za stambeno zbrinjavanje Općina Dežanovac po prvi put uvela je početkom 2022. godine, a sve s ciljem da mlade zadrže na području Dežanovca.

-Povećane su i naknade za novorođenu djecu, a uskoro otvaramo i dječji vrtić. Sve su to mjere socijalne i demografske politike jer želimo da nam ljudi ostanu ovdje živjeti. I sam posljednji popis stanovništva nam ukazuje na to da moramo poraditi na mjerama koje će zadržati mlade u Dežanovcu, istaknula je pročelnica u Općini Ljubica Ilinović još proljetos.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!