Fotografija: Učenice su presretne jer su promrzlog psa spasili i vratili kući/Foto: Komercijalna i Trgovačka škola Bjelovar
Galerija
Učenice su presretne jer su promrzlog psa spasili i vratili kući/Foto: Komercijalna i Trgovačka škola Bjelovar

Srednjoškolke spasile promrzlog psa koji je lutao 30 kilometara: "Vlasnica ga je danima tražila"

Učenice su ga ugrijale, nahranile i obukle te zvale komunalnog redara koji je pomogao da se pas vrati svojoj vlasniciIz bjelovarske Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar stiže lijepe vijesti. Naime, kako su se pohvalili iz škole, iza njih je uspješna akcija spašavanja psa.

Djevojke su psa utoplile tako što su mu obukle duksu/Foto: Komercijalna i Trgovačka škola Bjelovar
Djevojke su psa utoplile tako što su mu obukle duksu/Foto: Komercijalna i Trgovačka škola Bjelovar

-Naše učenice, Natalia, Žana, Ana i Anamarija, uz pomoć tete Vere i nastavnika KTŠ-a i TUPŠ-a pobrinule su se da se promrzli pas vrati svojoj vlasnici koja je oko 30 kilometara udaljena od Bjelovara. Valjda je znao da treba doći do srednjoškolskog centra u Bjelovaru, našalili su se iz škole i pojasnili kako su dolutalog psa ugrijale, nahranile i obukle.

Tužan rastanak od psa

Potom su, kažu iz škole, pozvale komunalnog redara koji je odmah došao, očitao čip i u suradnji s veterinarima pronašao vlasnicu.

Pas je vraćen svojoj vlasnici/Foto: Komercijalna i Trgovačka škola Bjelovar
Pas je vraćen svojoj vlasnici/Foto: Komercijalna i Trgovačka škola Bjelovar

-Saznali smo da ga vlasnica traži svog psa već sedam, osam dana. Suznih očiju djevojke su psa otpratile kući. Što zbog sreće što su pomogle psu, ali i zbog rastanka s njim jer ponekad je dovoljno malo da se sprijateljiš. Bravo za naše djevojke! Sjajne ste, ponosni su u školi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!