Fotografija: Vlastita sredstva nositelja troška, odnosno Srednje škole Čazma za projektnu dokumentaciju su 10.203,07 EUR/Srednja škola Čazma/Foto: Grad Čazma
Vlastita sredstva nositelja troška, odnosno Srednje škole Čazma za projektnu dokumentaciju su 10.203,07 EUR/Srednja škola Čazma/Foto: Grad Čazma

Srednja škola Čazma dobila gotovo 92 tisuće eura za izradu dokumentacije za učenički dom

Dom školskog centra Čazma trebao bi primiti 30-ak djece. Osim smještajnih jedinica, osigurat će se prostor za održavanje praktične nastave, kažu iz GradaČAZMA - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pozitivno je ocijenilo prijedlog Srednje škole Čazma za izradu projektne dokumentacije učeničkog doma pod nazivom „Dom školskog centra Čazma“ te u cijelosti prihvatilo predloženi iznos troškova.

Projekt Razvojne agencije

Srednja škola Čazma, uz potporu Grada Čazme, početkom prošle godine prijavila se na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava: „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.. Javni poziv raspisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a projekt je izradila Razvojna agencija Čazma.

Riječ je o izradi projektne dokumentacije za učenički dom u Čazmi, pod nazivom „Dom školskog centra Čazma“. Ukupna vrijednost projekta je 102.030,66 EUR (768.750,00 HRK), a vlastita sredstva nositelja troška, odnosno Srednje škole Čazma su 10.203,07 EUR. Iznos bespovratne potpore je 91.827,59 EUR, odnosno 89,9999961%.

Smještaj za 30-ak djece

-Cilj projekta je izrada projektne dokumentacije, za potrebe ishođenja građevinske dozvole, za izgradnju doma školskog centra namijenjenog učenicima s prebivalištem izvan Čazme. Dom školskog centra Čazma planiran je na 2000 m2 na lokaciji uz Srednju školu Čazma te smještajem za 30-ak djece. Osim smještajnih jedinica, osigurat će se prostor za održavanje praktične nastave te dnevni boravak za stanovnike doma. Izradom projektne dokumentacije, a kasnije i realizacijom projekta stvorit će se uvjeti za privlačenje djece iz drugih dijelova Hrvatske u srednjoškolsko obrazovanje na području grada Čazme, smatraju iz Grada Čazme.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!