Fotografija: Nova zgrada bjelovarske Glazbene škole/Foto: Martina Čapo
Galerija
Nova zgrada bjelovarske Glazbene škole/Foto: Martina Čapo

Sredinom prosinca kreće preseljenje bjelovarske Glazbene škole. Evo koji je plan za staru zgradu

"Stara zgrada Glazbene škole nakon preseljenja neće zjapiti prazna. U taj prostor planiramo preseliti Javnu ustanovu Razvojnu agenciju BBŽ (JURA)", kaže župan MarušićSredinom prosinca trebalo bi započeti preseljenje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar u novu zgradu, potvrdio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

- Do kraja studenog Glazbena škola uputit će Gradu Bjelovaru zahtjev za tehnički pregled. Ta procedura ne traje duže od nekoliko dana i čim dobijemo zeleno svijetlo, već idući dan krenut će selidba. Vjerujem da će to biti do 15. prosinca, poručio je Marko Marušić.

Nabavka nove opreme

Kako kaže, za početak će se nastava odvijati uz pomoć postojećih instrumenata, dok bi nova oprema trebala stići tijekom iduće godine.

- U tijeku je otvoreni postupak javne nabave za novu opremu. Budući da je riječ o nabavi velike vrijednosti, dosta su dugački rokovi za žalbu i mirovanje, stoga mi je teško reći kada bi točno postupak mogao biti gotov. Ono što je sigurno, da ćemo po završetku cijele procedure sklopiti ugovor s najpovoljnijim ponuđačem te kreće opremanje škole. Moram naglasiti da će se za to vrijeme nastava odvijati normalno, samo sa starim instrumentima, istaknuo je župan Marušić.

Nadalje, čelnik Bjelovarsko-bilogorske županije dodaje i to da je samo za izgradnju nove zgrade u Ulici Vlahe Paljetka Županija do sada već izdvojila više od 17,3 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Župan Marušić ima plan za staru zgradu/Foto: Martina Čapo
Župan Marušić ima plan za staru zgradu/Foto: Martina Čapo

- Osim toga, nabavka nove opreme vrijedna je oko osam milijuna kuna i to ćemo financirati kreditom. Drugim riječima, Glazbena škola poprilično je zahtjevan projekt, u koji su naši prethodnici ušli bez osiguranih financijskih sredstava, dok smo mi uz vlastita sredstva, uspjeli dobiti i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 1,2 milijuna kuna, naglasio je Marušić. 

Stara zgrada neće zjapiti prazna

Sama selidba u novu zgradu trajat će neko vrijeme, budući da je riječ o iznimno osjetljivoj opremi. Također, treba reći i to da stara zgrada Glazbene škole nakon preseljenja neće zjapiti prazna.

- U taj prostor planiramo preseliti Javnu ustanovu Razvojnu agenciju BBŽ (JURA). Naime, JURA je trenutno u najmu u prostoru HGK Županijske komore Bjelovar, a ovim potezom napravili bi određene uštede. Naravno, prostor "stare" Glazbene škole prethodno će trebati prilagoditi potrebama JURE, a ostane li slobodnog mjesta, razmišljamo i o mogućnosti dati ga u najam, čime bi osigurali sredstva za plaćanje režija, zaključio je župan Marko Marušić dodavši da će se u ovaj projekt krenuti čim se Glazbena škola preseli na novu adresu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!