Fotografija: Cijene goriva mogle bi otići u nebo/ Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Cijene goriva mogle bi otići u nebo/ Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Sprema se novi šok na benzinskim pumpama: Najavljeno vrtoglavo poskupljenje goriva

Premijer Andrej Plenković je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu VladeU utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva i, ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti.

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna.

Ministar gospodarstva Davor Filipović ranije je rekao da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu Vlade.

- Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak. Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe. Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane, rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva, piše Jutarnji list.