Fotografija: Gradonačelnik Damir Lneniček i predsjednik Sportske zajednice Grada Daruvara, Tihomir Djedović/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Gradonačelnik Damir Lneniček i predsjednik Sportske zajednice Grada Daruvara, Tihomir Djedović/Foto: Predrag Uskoković

Sportska zajednica Grada Daruvara dobila najveći iznos do sada - čak milijun i 100 tisuća kuna

Vjerujem da će oni ta sredstva dobro iskoristiti, prvenstveno na dobrobit naše djece koji imaju veliki izbor sportova u našem gradu, rekao je gradonačelnik Damir LneničekGradonačelnik Daruvara Damir Lneniček potpisao je u četvrtak ugovore o financijskoj podršci s predsjednicima Sportske zajednice Grada Daruvara i Zajednice tehničke kulture.

Ugovore su potpisali predsjednik Sportske zajednice, Tihomir Djedović i novi čelnik Zajednice tehničke kulture, Miroslav Horvat.

Gradonačelnik Damir Lneniček istaknuo je kako su iz proračuna Grada Daruvara izdvojena do sada najveća sredstva u iznosu od milijun i sto tisuća kuna ponajprije za djecu koja treniraju u klubovima pod okriljem Sportske zajednice Grada Daruvara.

Dobrobit djece

- Svake godine taj se iznos povećava, a ove godine je iznosi milijun i sto tisuća kuna. Nadamo se da će epidemiološke mjere uskoro biti ukinute kako bi se djeca, rekreativci i svi sportaši, kojih je u gradu jako puno, kao što je puno i udruga koje djeluju kroz Sportsku zajednicu, mogli vratiti svojim redovnim treninzima, natjecanjima i nastupima. Vjerujem da će oni ta sredstva dobro iskoristiti, prvenstveno na dobrobit naše djece koji imaju veliki izbor sportova u našem gradu kojima se mogu baviti od svoje pete, šeste godine pa sve do odlaska na fakultet ili dok se ne zaposle - rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.

Inače, Grad Daruvar je Sportskoj zajednici Grada Daruvara 2017. godine dao 665.000 kuna, 2018. godine 950.000 kuna, 2019. godine 970.000 kuna, a prošle godine milijun i 25 tisuća kuna. 

Dosta planova

- Trenutno jedino Odbojkaški klub Daruvar ima treninge jer se nalazi u 2. seniorskoj ligi pa imaju pravo trenirati. Ostali ne mogu imati ni treninge ni ništa. Klubovi rade nekakav hladni pogon. Pohvalio bih Grad Daruvar i gradonačelnika Damira Lneničeka jer nam je povećao iznos koji će se podijeliti na pet najboljih klubova koji imaju najviše članova, a prvenstveno djece. Ostali to nisu baš dobro prihvatili, trenutno imamo neka mala neslaganja, no nadam se da će na kraju prevladati razum i da će sve ići na dobrobit sporta i djece koji treniraju određene sportove - rekao je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Sportske zajednice Grada Daruvara, Tihomir Djedović i dodao kako imaju dosta planova, ponajviše što se tiče Planinarskog doma Petrov vrh, koji bi se trebao što prije obnoviti. Isto tako je napomenuo kako bi se trebalo više ulagati u infrastrukturu gradske sportske dvorane jer u dosta lošem stanju, a nada se će povući i neka sredstva iz Europskih fondova preko Razvojne agencije Daruvar. 

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček potpisuje ugovor s Miroslavom Horvatom, novim predsjednikom Zajednice tehničke kulture Grada Daruvara/Foto: Predrag Uskoković
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček potpisuje ugovor s Miroslavom Horvatom, novim predsjednikom Zajednice tehničke kulture Grada Daruvara/Foto: Predrag Uskoković

Zajednica tehničke kulture Grada Daruvara, kojoj pripadaju Foto film klub Daruvar, Astronomsko društvo Kumova Slama, Aeroklub Ždral Daruvar i Radio klub Jan Hus, dobili su za ovu godinu 50.000 kuna.

- Budući da sam tek nedavno preuzeo funkciju predsjednika, ne mogu puno govoriti o planovima, no postoji plan i program za iduće tri godine, pa će sukladno tome Zajednica tehničke kulture i raspodijeliti taj novac. Znam da smo dobili nešto manje novca nego prošle godine ali to je razumljivo s obzirom na situaciju. Nadam se da će se nastaviti svi programi koji su do sada - rekao je predsjednik Zajedničke tehničke kulture, Miroslav Horvat.